Botanische babykamer

8 minuten

Vanaf toen ik ongeveer 20 weken zwanger was van ons tweede kindje; Mila, ben ik gestart met de babykamer. Met onze eerste; Ruben, was deze helaas nooit afgekomen, omdat hij prematuur werd geboren. Er was wel een basis, maar het afstylen van het kamertje was er helaas nooit van gekomen…

De babykamer van Mila is al een tijdje af, maar ik had nu pas de behoefte er over te bloggen en jullie te inspireren. De babykamer heeft een mix van verschillende stijlen; een beetje jungle met wat botanisch. Een heerlijk kamertje om te slapen en om in weg te dromen.

DSC_0471

Het kamertje hadden we al geschilderd met muurverf van Decomode in de kleur mat zand. Dit is een verf op waterbasis en is geurloos, wel zo handig. Deze muurverf komt van Praxis.

Daarna zijn we begonnen met 1 wand te behangen met vliesbehang Bauke van Kwantum in de kleur groen. Het aanbrengen van dit vliesbehang gaat anders dan bij papierbehang. Bij vliesbehang smeer je de muur in en bij papierbehang smeer je het behang in. Altijd goed om te weten! Het behang is licht afwasbaar.

Ik heb heel lang gezocht naar een passen vloerkleed voor op de babykamer. Eerst zou het een rond jute kleed worden, maar dat vond ik toch te saai op de een of andere manier. Toen kwam ik per toeval dit mooie kleed tegen bij de Woondock in Duiven en dat is hem dus geworden. Het kleed past goed bij het behang en de rest van het kamertje. Ik heb hem half onder het ledikantje en half onder de commode gelegd voor een speels effect. Het kleed is volgens mij niet online verkrijgbaar.

Ik heb gekozen voor een ledikantje van Comming Kids uit de Harper serie. Het bedje geeft een botanische, stoere uitstraling en is chic tegelijk. Ook de poten van het bedje maken het net even wat anders. Het bedje kocht ik bij Baby Park.

Het hemeltje van Bink Bedding Pique in de kleur zand maakt het helemaal af. Het hemeltje hangt gewoon aan het plafond. Op het hemeltje heb ik een zwarte strik bevestigd. Dit maakt het nog meer tot een geheel doordat het zwart dan weer terugkomt. Door de strik straalt ook weer wat liefs uit.

DSC_0633

Ik heb aan de andere kant van de babykamer de muur gestijlt met verschillende wandhangers. De dromenvanger komt van Intratuin en heeft wit met beige linten die goed passen bij de kleur van de muur.

Rechts daarvan hangt een wandhanger met een botanische print. Deze komt van de Woondock in Duiven en is volgens mij niet meer verkrijgbaar. Er zijn wel soortgelijke wandhangers met vergelijkbare prints. Helemaal recht hangt nog een wandhanger met een andere botanische print.

De dierenkoppen komen van Bol.com van ilovespeelgoed.nl. Dit zijn pluche dierenkoppen van Wild & Soft, maar dan in een kleinere variant. De dierenkoppen zijn super zacht en aaibaar en ook belangrijk; niet angstaanjagend voor kinderen. Dit trio zat verpakt in een prachtige safari giftbox. Echt een cadeautje om uit te pakken!

DSC_0501

DSC_0529

DSC_0630

Op het kamertje mocht natuurlijk ook niet een lamp ontbreken met een botanisch sfeertje. Daarom koos ik voor de hanglamp AMSFIELD van Woonexpress. De lamp is gemaakt van gebogen en gevlochten hout, wat voor prachtige lichtpatronen op de muur zorgt. Deze lamp past perfect bij het botanische thema.

DSC_0512

Dit hangende kledingrekje is een DIY. Ik heb een stok tussen 2 houten kralenguirlandes gehangen aan het plafond. De kralenguirlandes komen van de Xenos. Deze kun je helaas niet meer daar verkrijgen.

De stok is van de balustrade van onze trap naar de zolder. De zolder hebben wij verbouwt tot een kamer en de balustrade van de trap ging dus weg.

Het poefje is van Binti Home van de Kwantum en is volgens mij niet meer verkrijgbaar. Dit poefje is ook te gebruiken als bijzettafeltje. Je kunt namelijk het kussentje eraf halen. Je kunt hem dus later hergebruiken in bijvoorbeeld je woonkamer.

Het knuffelaapje is van Happy Horse en komt van Prénatal. Dat is trouwens echt een tip, als je knuffeltjes gaat kopen voor de baby, dat je kiest voor jungle- of bosdieren. Dat maakt het kamertje echt tot een geheel.

De klerenhangertjes komen van de HEMA. Ze zijn van hout en passen daardoor goed bij de rest van de babykamer.

De babykleertjes aan het rekje heb ik geshopt bij Prénatal, ZARA en H&M.

DSC_0640

De commode is eigenlijk geen commode, maar een kast van de IKEA. Het is een kast met veel lades, waardoor je veel opbergmogelijkheid hebt. Wij missen daardoor eigenlijk helemaal niet een kledingkastje, er is plek genoeg! De kast is ook lekker breed wat heel prettig is bij het verschonen. De kleur is zwartbruin.

Het aankleedkussen is van Bebe-Jou en komt van Baby Park.

Om het aankleedkussen zit een aankleedkussenhoes van Prénatal met een mooie gebreide stof. De hoes komt uit de gebreide collectie van Prénatal en heeft een mooie luxe uitstraling. De hoes past perfect om het aankleedkussen van Bebe-Jou. Bij het verschonen leggen wij nog een extra hydrofiele doek op het kussen, zodat we niet telkens de hoezen hoeven te wassen.

Op het aankleedkussen ligt een hydrofiele doek van Jollein met flamingo’s. Deze heb ik cadeau gekregen in mijn kraamweek.

DSC_0506

Links naast de commode hebben wij het badje staan. Dit vinden wij erg handig, zodat je niet ver hoeft te lopen met je kindje als deze uit bad komt. Het badje van Bebe-Jou is wit wat goed met de andere kleuren combineert op het kamertje. Het badje staat op een badstandaard ook van Bebe-Jou. De standaard is wit met grijs en heeft plek voor onder andere zeep en een hydrofiele doek om je kindje na het badderen in te wikkelen. De hydrofiele doek komt van Prénatal. Dit is een multidoek en is groter dan het “normale” formaat. Op de standaard past ook een tummy tub. Deze staat niet op de foto, omdat hij momenteel bij mijn ouders staat. De tummy tub is transparant, wat het leuk maakt dat je je kindje er doorheen kan zien als het er in zit.

DSC_0473

Deze joekel is naast het ledikantje ook echt de eye catcher van het kamertje. Dit is de pluche giraf van Melissa & Doug. Hij is bijna 150 cm lang en voegt echt een exotisch vleugje toe aan de babykamer.

DSC_0474

DSC_0491

DSC_0492

DSC_0493

Deze 2 lieve knuffeltjes passen ook helemaal bij het kamertje. De beer komt van Prénatal en komt uit dezelfde gebreide lijn als het aankleedkussenhoes. Ik koos voor de kleur groen.

Het konijntje van Jellycat komt van Baby Park. De kleur van het konijntje is Silver.

De roze rammelaar in vorm van een konijntje komt ook uit de gebreide lijn van Prénatal. De rammelaar heeft een houten ring.

Het witte hoeslakentje op het bedje is goed te combineren met een heleboel andere kleuren. Dat is handig met de dekentjes. Het roze dekentje komt van de Woondock en heeft een super zachte voering. Het lijkt op een Koeka, maar dat is het dus niet. Dit dekentje was vele malen goedkoper dan een Koeka, ook omdat het geen orgineel babyproduct is. Dit dekentje is eigenlijk gewoon een plaid.

DSC_0502

Helemaal recht op de commode staat een draadmandje met daarin de luiers. Het draadmandje heeft een gevlochten afwerking van volgens mij raffia. Dit mandje kocht ik ook bij Woondock. Het mandje past heel goed bij het bedje door het zwarte gecombineerd met de bruine kleur van de raffia.

Links daarvan staat een potje met deksel. Deze heb ik een keer gratis gekregen bij Woonexpress. In het potje heb ik watten zitten. Maar je zou er ook wat anders in kunnen doen, zoals bijvoorbeeld elastiekjes en haarspeldjes.

DSC_0468

DSC_0482

DSC_0486

Deze bamboe ladder mocht natuurlijk ook niet ontbreken in het kamertje. Het voegt echt een jungle gevoel toe aan het kamertje. Aan het laddertje heb ik een multidoek en een tuinbroekje hangen. De multidoek komt van Aden + Anais. Deze heb ik cadeau gekregen van mijn ouders in mijn kraamweek. Het tuinbroekje komt van de ZARA.  Het laddertje had ik al en komt van de Woondock.

DSC_0526

DSC_0503.JPG

In het raamkozijn boven de commode heb ik 2 kratjes van de Ikea gezet. Daarin heb ik mijn voorraad aan luiers gedaan. Staat ook nog eens heel leuk! Daarbovenop heb ik een nachtlampje met een uiltje staan in de kleur grijs. Deze is van ZAZU van Baby Park. Op het andere kratje staat een plant (Aloë Vera), want een plant mag natuurlijk in geen enkele ruimte ontbreken. Verder staan er nog een paar roze schoentjes, deze heb ik cadeau gekregen van mijn zus, tijdens de kraamweek. En nog een heel leuk knuffeltje van een nijlpaardje. Deze is van Maileg van Safari Friends.

Omdat het raam vrij hoog zit, hebben wij gekozen voor een elektrisch bedienbaar rolgordijn van VELUX. Erg handig, zo hoef je niet telkens op een trapje te staan om het rolgordijn te sluiten. Ze geven zo goed als volledige verduistering. Wij hebben het rolgordijn in de kleur Grey 0705. Het rolgordijn is bedienbaar met een afstandsbediening op zonne-energie.

DSC_0524

DSC_0521

In de vensterbank heb ik wat fotolijstjes staan met wat botanische prints. Het flesje met Vera de Muis heeft vroeger altijd op mijn slaapkamer gestaan en is nog van mijn moeder geweest. Het gouden potje is handig voor haarbandjes. Ik weet helaas niet meer waar deze van is.

Ik ben superblij en trots op het eindresultaat van het kamertje. Het geheel is meisjesachtig, maar toch ook een tikkeltje stoer. Met welk thema hebben jullie de babykamer ingericht? Laat het me weten hieronder deze post!

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: