Bloemen in je interieur

2 minuten

Dit mooie boeket kreeg ik met Valentijnsdag van mijn man; hoe lief! Ik weet het; Valentijnsdag is alweer een tijdje geleden, maar ik had helaas nog geen gelegenheid gevonden dit bericht te posten; dus daarom doe ik het nu.

DSC_0715

DSC_0738

DSC_0716

De kleuren van het boeket matchen perfect met mijn vloerkleed “Stilleven met bloemen” van Georgius Jacobus Johannes van Os. Het kleed zie je in de weerspiegeling van mijn piano, net als ikzelf trouwens. Bloemen en natuurlijk ook planten zijn onmisbaar in ieder interieur. Ze maken je interieur meer levendig. In een ander blogbericht zal ik meer ingaan over mijn planten en over hoe ik deze verzorg.

DSC_0711

Als ik bloemen krijg of zelf koop, dan snijd ik ze eigenlijk nooit schuin af met een mesje. Ik zet ze of gewoon zo in de vaas of ik knip met een (schone) snoeischaar de stelen op de gewenste lengte af. Hoe doen jullie dit? Ik merk eigenlijk ook nooit verschil in levensduur als ik het een of het ander doe. Daarna zet ik de bloemen met water in een vaas die past bij de bloemen en de plek waar de bloemen komen te staan. Na een dag of 4 is het mooie er wel een beetje vanaf. Tenminste als ze van een lokale bloemenwinkel komen. In het verleden heb ik ook bloemen van Bloomon gehad en die gingen een stuk langer mee; sowieso een week. Het leuke daarvan is ook dat je het hele proces meemaakt van hoe de bloemen opengaan. Je krijgt de bloemen namelijk als ze nog “slapen” (in de knop zitten).

DSC_0755

DSC_0749

DSC_0760

DSC_0752

Wat ik altijd doe als het boeket niet meer mooi is in zijn geheel, is dat ik de mooie bloemen of takjes er uit haal en die apart in vaasjes zet. Zo kan je er nog langer van genieten. Ohja, en het helpt ook als je ze niet in de zon zet. Dus zet ze maar lekker in de schaduw.

DSC_0723

DSC_0729

Hieronder 7 tips om langer van jouw bloemen te genieten:

  1. Snij/knip de stelen op de gewenste lengte af.
  2. Ververs op tijd het water in de vaas.
  3. Zet je bloemen niet naast een fruitschaal.
  4. Zet je bloemen niet boven de verwarming.
  5. Zet je bloemen niet in de zon.
  6. Zorg dat er geen bladeren in het water hangen/drijven.
  7. Giet een klein scheutje bleek in het water. Ook is het goed om de vaas vooraf schoon te maken met een klein beetje bleek.

Hoe geniet jij langer van jouw bloemen? Laat het me weten hieronder deze post.

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: