Mijn beste schoonmaakvriend; Dyson

3 minuten

Stofzuigen. Iets wat denk ik bij niemand een favoriete klus is. Toen ik op 25 januari 2017 een Dyson V8 Absolute+ binnen kreeg om te testen werd stofzuigen pas echt leuk! Een huis moet immers ook lekker schoon zijn! Daarnaast staat deze stofzuiger ook heel mooi in de gang en is hij daarmee 1 van onze eyecatchers. Het is een stofzuiger die best gezien mag worden.

Het is een stofzuiger zonder snoer en je hebt daardoor geen gedoe dat je bijvoorbeeld niet bij bepaalde ruimtes kan komen of op de trap nog een zware bak erbij moet tillen. Daarnaast heeft deze stofzuiger de hoogste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers.

DSC_0439

Bij de stofzuiger zitten 3 gemotoriseerde borstels en 3 accessoires:

Een gemotoriseerde vloerzuigmond met een zachte roller voor harde vloeren. De ronddraaiende borstel kan zowel grote stukken vuil als fijn stof verwijderen. Deze borstel gebruik ik altijd voor de vloer op de begane grond; daar hebben wij hardstenen tegels liggen. En voor de 1 e verdieping; daar ligt laminaat.

DSC_0421

De direct aangedreven vloerzuigmond heeft een krachtige motor in de borstel die de stugge nylon borstelharen diep in het tapijt duwt om hardnekkig vuil en haren van huisdieren te verwijderen. De zachte, antistatische koolstofvezelharen verwijderen fijn stof van harde vloeren. Deze borstel gebruik ik altijd voor de deurmat. Ik zet de motor dan op de hoogste stand en daarmee is de mat in een mum van tijd schoon. Nou hebben wij geen huisdieren, maar wel 2 kinderen.

DSC_0411

De gemotoriseerde miniborstel heeft stugge nylonborstels die haar van huisdieren en hardnekkig vuil van meubels, autostoelen en uit nauwe ruimtes kunnen verwijderen. Deze borstel vind ik ideaal voor ons vloerkleed en voor de bank in de woonkamer. Daarnaast gebruik ik hem ook voor de trap.

DSC_0418

De stofzuiger kan ook worden veranderd in een kruimeldief. Superhandig!

DSC_0557

Daarnaast kun je met deze stofzuiger van vloer tot plafond komen. Je bereikt gemakkelijk hoge en lage plekken en alles daartussenin.

DSC_0553

Je kunt de stofzuiger opbergen en opladen op het oplaadstation, waar je ook accessoires kunt opbergen. Als je dit doet, is het altijd klaar voor gebruik. Let er wel op dat je het oplaadstation in de buurt van een stopcontact monteert, je moet de stofzuiger immers wel op kunnen laden.

DSC_0426

De stofzuiger kun je met 1 simpele handeling door aan het rode hendeltje te trekken hygiënisch legen.

Op de stofzuiger zit een schuifschakelaar om het vermogen te selecteren. De max modus heeft een extra hoge zuigkracht die je kunt gebruiken voor lastige taken. Deze stand gebruik ik altijd voor de deurmat. De normale stand is voor mij voldoende voor de rest van het huis.

DSC_0451

DSC_0430

DSC_0447

Verder wordt de stofzuiger aangedreven door een nieuwe nikkel-kobalt-aluminium-accu die tot 40 minuten contante zuigkracht levert. En tot 25 minuten bij het gebruik van de gemotoriseerde vloerzuigmond.

Ik kan deze stofzuiger aan bijna iedereen aanbevelen. Het is een stofzuiger die je makkelijk even pakt en zeker ook heel prettig is bij de kleinere klusjes. Daarnaast vind ik de stofzuiger ook veilig in gebruik. Je moet namelijk de aan/uit-knop ingedrukt blijven houden om te kunnen blijven zuigen. Zodra je de knop dus loslaat stopt de stofzuiger direct met zuigen. Dit bespaart ook weer batterij.

Wat vinden jullie van zo’n snoerloze stofzuiger? Laat het me weten hieronder deze post!

*Bron: http://www.dyson.nl

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: