Styling 3e verjaardag van Ruben

Styling 3e verjaardag van Ruben

21 juli 2019 0 Door teleukwonen

Een paar weken geleden op 6 juli werd Ruben 3 jaar! 3 jaar geleden alweer dat hij op de wereld kwam. Veel te klein en veel te licht, want hij werd met 35 weken gehaald met een spoedkeizersnede. Zelfs maatje 44 was toen veel te groot. Na een week mocht ik naar huis, zonder baby. Daar zaten we dan voor de tv, alsof er niks was gebeurd. Na nog eens 2 weken mocht ook hij eindelijk mee naar huis. Alles is supergoed gegaan toentertijd, maar wat was het zwaar en intens als ik er aan terug denk! De achterstand in lengte en gewicht heeft hij inmiddels ingehaald en hij zit nu op het perfecte gemiddelde. Maar goed, dat is allemaal gelukkig achter de rug… over op de styling van de grote dag dat hij 3 jaar werd…

Voor die dag had ik zelf het huis en de tuin gestyled met ballonen en slingers. Ik heb  Ruben zelf de kleur laten kiezen en dat werd blauw. Ik koos voor een lichtblauwe slinger met gouden letters; “Happy Birthday”. Het witte lint zat erbij en heb ik door de helft geknipt, zodat ik de 2 woorden boven elkaar konden hangen. Anders werd de slinger te lang. Verder koos ik voor een grote, blauwe folieballon met het cijfer 3. De ballon is een meter hoog. Voor het cadeaupapier heb ik erop gelet dat de kleur blauw weer terug kwam. Zo werd alles een geheel. Het cadeaupapier kocht ik bij Kruidvat.

De taart, een giant cupcake, op de foto heb ik zelf gemaakt en smaakte heerlijk. Ik heb een mal van chocolade gemaakt met daarin biscuitdeeg met daartussen botercrème met aardbeienjam. Daarbovenop zit een toef ook van biscuit met daarop ook botercrème. De botercrème heb ik zelf gekleurd met Wilton Icing Color. De kleur is Royal Blue. Je ziet op de foto dat de botercrème gemêleerd blauw met wit is. Dit geeft een leuk effect. Je doet dit door de helft van de botercrème te kleuren. Vervolgens doe je de spuitzak in een maatbeker en schept eerst de ene kleur in de spuitzak en vervolgens de andere kleur. Op de taart staan natuurlijk 3 blauwe kaarsjes.

Binnen heb ik gekozen voor 60 ballonnen in verschillende tinten blauw. Daarvan hebben we een cloud gemaakt en boven het raam opgehangen. De vouwgordijnen hadden we iets naar beneden, zodat de ballonnen niet zouden knappen door de zon. Een paar ballonnen hadden we aan het plafond geplakt met ballon lijm dots. Je moet er dan wel een aantal opplakken, omdat het anders niet voldoende hecht aan een oneffen oppervlak zoals een plafond met spuitwerk. Verder bleven de ballonnen op deze manier goed aan het plafond plakken. Aan de ballonnen hadden we touwtjes genoopt zodat het net leek alsof er helium in zat. En dat was goed gelukt, want iedereen dacht werkelijk dat dat erin zat!

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen