Styling 1e verjaardag van Mila

3 minuten

Deze blogpost hebben jullie nog tegoed van mij. Hij zou eigenlijk eerder komen, maar we besloten om spontaan even op vakantie te gaan. Maar goed,  beter laat dan nooit.

Mila is afgelopen 1 september 1 jaar geworden. Wat is dat jaar hard gegaan! Dat klinkt heel cliché, maar zo is het gewoon. We hebben haar eerste verjaardag gewoon lekker thuis gevierd met wat familie; de opa’s en oma’s, de tantes, haar oom en haar broer Ruben.

Voor haar verjaardag heb ik net als die van Ruben een giant cupcake gebakken. Ik heb daarvoor een mal van chocolade gemaakt met daarin biscuitdeeg met daartussen botercrème met aardbeienjam. Daarbovenop zit een toef ook van biscuit met daarop ook botercrème. De botercrème heb ik zelf gekleurd met Pro Gel by Rainbow Dust Colours in de kleur Pink. Dit is een gel die kant en klaar is voor gebruik. Je hoeft hierbij dus niet met satéprikkers aan de gang, wat bij de Wilton Icing Color wel het geval is. Je ziet op de foto dat de botercrème gemêleerd roze met wit is. Dit geeft een leuk effect. Je doet dit door de helft van de botercrème te kleuren. Vervolgens doe je de spuitzak in een maatbeker en schept eerst de ene kleur in de spuitzak en vervolgens de andere kleur. Op de taart staat 1 roze kaarsje.

Ik heb net als bij de verjaardag van Ruben een ballonnen cloud gemaakt. We hadden nog een ballonnen slinger lint van de verjaardag van Ruben over. Je blaast eerst alle ballonnen op en verdeeld de kleuren goed door elkaar. Tenzij je ze allemaal op kleur wilt, dan sorteer je de ballonnen per kleur. Vervolgens pak je het tuutje van een ballon en haalt deze door een gaatje van de slinger heen. Zo doe je dat met alle ballonen. Zorg dat je na elke ballon de slinger draait, zo krijg je een goede verdeling van de ballonnen. Aan het begin van de slinger sla telkens 1 gaatje over en trek je het tuutje van de volgende ballon dus door het tweede gaatje vanaf de vorige ballon. Daarna kun je wat meer gaatjes overslaan, omdat de ballonnen anders te weinig ruimte hebben. De eerste 5 ballonen heb ik door elk tweede gaatje gehaald. Vervolgens heb ik de rest van de ballonnen door elk vierde a vijfde gaatje gehaald. Aan het eind haal je de laatste 5 ballonnen weer door elk tweede gaatje. Daarna knip je het lint door en is je ballonnen cloud af en kun je hem ophangen, door op een aantal plekken touwtjes te knopen en aan haakjes op de hangen.

Verder heb ik door de gehele kamer en keuken papieren vlaggetjes gehangen. De kleuren van de vlaggetjes kwamen weer terug in de ballonen cloud.

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren om ook zo’n ballonnen cloud te maken voor op een verjaardag of een ander feestje. Ik dacht vooraf dat dit echt moeilijk zou zijn, maar dat viel gelukkig best mee!

De folieballon met het cijfer 1 en de slinger met “Happy Birthday” heb ik met doorzicht tape op de muur geplakt. Bij de folieballon heb ik eerst een touwtje aan de achterzijde geplakt en vervolgens het touwtje mat tape aan de muur geplakt.

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: