De keukens op de VT Wonen & Design beurs + tips voor het samenstellen van je eigen keuken

3 minuten

Op 5 oktober was ik samen met hubby voor de allereerste keer naar de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam. Voor degenen die niet zijn geweest kan ik vertellen dat jullie echt wat gemist hebben! Want wat was het leuk en mooi! Ik heb besloten om een blog te schrijven over te VT Wonen & Design beurs met wat ik allemaal heb gezien. En dat is nogal wat! Het eerste deel ging over de badkamers op de beurs. Dit is het tweede deel van de blog en gaat over de keukens op de vtwonen & design beurs.

Deze koelkast en fornuis in Delfts blauw van Smeg zijn toch wel een pareltje in je keuken. Hoe mooi zou dit staan als je een keuken in ton sur ton tinten hebt. Je moet het maar durven. Maar als je het eenmaal durft heb je wel iets unieks.

Hoe mooi is dit kookeiland met marmeren blad? Je ziet hier een inductiekookplaat met daarin de afzuigkap. Je hebt dus geen afzuigkap aan het plafond meer. Of dit helemaal ideaal is weet ik niet. Je verliest naar mijn idee ruimte voor je pannen tijdens het koken op de kookplaat. En ik betwijfel het of de werking van dit afzuigsysteem optimaal is, omdat de stoom weer naar beneden moet. De stoom gaat immers eerst omhoog.

Marmer is nog steeds in, maar ik zou het persoonlijk in een kleurtje kiezen, zoals bijvoorbeeld groen, bruin, of rood. Ook bestaat er marmer met verschillende soorten tekeningen. Het is goed om je hier van tevoren op te oriënteren voordat je een keuze maakt, want er is meer mogelijk dan je denkt.

Dit is de keuken van het Ariadne at Home huis. Een mooie romantische, landelijke, vintage keuken. En hoe gezellig staat dat rode vloerkleedje! En hebben jullie ooit al weleens een gouden werkblad gezien? Het combineert ontzettend mooi met de houten frontjes.

Gecombineerd met een apart staand vintage fornuis maakt het een knus geheel. Op de koof van de afzuigkap hebben ze posters en fotolijstjes gehangen.

Deze keuken hebben jullie vast en zeker weleens vaker voorbij zien komen in tijdschriften. Het is de keuken van Mandemakers. Hier hebben ze ook weer marmer gebruikt voor het werkblad en gecombineerd met houten frontjes. Hier hebben ze gekozen voor allemaal lades, in plaats van kastdeurtjes. Lades zijn praktischer dan kastdeurtjes, omdat als je een lade opentrekt je meteen goed overzicht hebt van wat je in de lade hebt liggen. Bij een kastdeurtje moet je bukken en eventueel spullen verplaatsen of zelfs uit het kastje halen om te zien wat je allemaal in het kastje hebt staan. Bij het kiezen van lades voor je keuken, zou ik ook kiezen voor vak verdelers in de lade. Zo voorkom je ten eerste dat alles los door de lade ligt en ten tweede kun je alles in groepjes opruimen.

De goudkleurige afzuigkap vond ik in het echt helaas minder mooi. Op de foto vind ik hem mooier ogen.

Deze roze keuken kwam ik ook tegen en ik weet helaas niet meer van wie hij is. De keuken heeft een gouden kraan gecombineerd met een gouden spoelbak. Om meer “gezelligheid” te creëren kun je een stang aan de muur maken en daar je pannen en accessoires aan haakjes ophangen. Ook kun je er je mooiste kopjes en bijvoorbeeld droogbloemen aan ophangen, zoals ze hier ook hebben gedaan.

Het werkblad van deze keuken vond ik heel bijzonder, het had namelijk een soort craquelé effect. Ik had dit nog nooit eerder gezien bij een werkblad van een keuken. De keuken was uitgevoerd met houten lades.

Dit was de keukeninspiratie van de VT Wonen & Design beurs 2019. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vonden en welke keuken jullie favoriet was.

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: