25 tips voor de mooiste en handigste slaapkamers

4 minuten

Op 5 oktober was ik samen met hubby voor de allereerste keer naar de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam. Voor degenen die niet zijn geweest kan ik vertellen dat jullie echt wat gemist hebben! Want wat was het leuk en mooi! Ik heb besloten om een blog te schrijven over te VT Wonen & Design beurs met wat ik allemaal heb gezien. En dat is nogal wat! Het eerste deel ging over de badkamers op de beurs. Het tweede deel over keukens + tips voor het samenstellen van je eigen keuken. In dit derde deel, deel ik jullie 25 tips voor de mooiste en handigste (kinder)slaapkamers.

De hotel chic slaapkamer.

 

Tip 1: Gebruik diepe kleuren. Dit geeft een gevoel van geborgenheid, wat heel goed kan in een slaapkamer. Je kunt dit op de muren toepassen, maar ook bijvoorbeeld op het beddengoed.

Tip 2: Verschillende laagjes op het bed. Net als je bij je kleding bijvoorbeeld een shirtje met een jasje draagt doe je dit ook met het “aankleden” van je bed. Je hebt je dekbed, daaroverheen een sprei en dan minstens 4 kussens. Ik vind zelf een oneven aantal het mooist.

Tip 3: Een velvet stoeltje of bankje. Velvet of velours zie vaak in hotel chic slaapkamers. Het geeft een rijke warme uitstraling.

Tip 4: Verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld houten shutters, een velvet stoeltje en een glazen tafeltje. Dit geldt eigenlijk voor elke ruimte in huis.

Tip 5: Vloerbedekking of een vloerkleed half onder het bed. Een vloerkleed is een must in elke kamer van je huis.

Tip 6: Een grote kamerplant mag tegenwoordig ook echt niet meer ontbreken in de slaapkamer. Heb je hier nou geen ruimte voor, denk dan eens aan verticale beplanting. Door meerdere plantenpotten aan de muur te bevestigen met daarin verschillende soorten (hang)planten kun je ook zo een groots effect creëren.

De landelijke slaapkamer.

 

Tip 7: Een houten vloer mag natuurlijk niet ontbreken in een landelijk slaapkamer.

Tip 8: Denk aan verschillende houten meubels, zoals nachtkastjes en een houten bankje aan het voeteneinde van het bed.

Tip 9: Ook stenen accessoires doen het goed in een landelijk interieur, zoals de vaas op het nachtkastje die je op de foto hierboven ziet.

Tip 10: Linnen en katoenen dekens doen het ook goed in een landelijke slaapkamer. En het is dan ook helemaal niet erg als er wat kreukels in de lakens zitten, dit geeft zo zijn charme aan de kamer. Werk ook bij deze stijl met verschillende laagjes.

Kleurgebruik.

 

Tip 11: Welke kleur je ook gebruikt in de slaapkamer, zorg dat er balans is. Je ziet dat hier de kleur paars op verschillende plekken terugkomt. Net als de kleur groen, grijs en wit. Er zijn hier dus 4 verschillende kleuren gebruikt.

De vintage romantische slaapkamer.

 

Tip 12: Verschillende spreien of lakens op het bed in zachte of pastelkleuren.

Tip 13: Bij deze stijl hoeven de kussens op het bed niet perfect te liggen, zoals bij hotel chic. Ze mogen best een beetje rommelig liggen.

Tip 14: Gebruik van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld katoenen dekens, hout, pampasgrassen, riet, steen of metaal.

De romantische vintage slaapkamer.

 

Tip 15: Ook hier weer de verschillende laagjes op het bed. Bij deze stijl kan ook kant worden gebruikt.

Tip 16: Bij deze stijl zie je vaak meerder kleinere accessoires bij elkaar die een geheel vormen, zoals bijvoorbeeld de bloemenkrans aan de muur met de bloemen in de twee vitrinekastjes op het tafeltje.

Tip 17: Gebruik van verschillende printjes of stofjes bij bijvoorbeeld de kussentje en lakens op het bed.

Tip 18: Gebruik van bloemen of droogbloemen. Hier zie je droogbloemen bij elkaar gebonden als een soort wolk boven het bed. Maar je kunt ook wat (droog)bloemen los neerzetten in wat vaasjes.

De kinderslaapkamer.

Tip 19: Heb je nou weinig ruimte op de slaapkamer van je kind? Maak dan grote vakkenkasten (of Ikea kasten) op maat tegen de muur. Hier kun je het speelgoed in opbergen (uiteraard gaat het speelgoed wat er minder fraai uitziet in de opbergdozen). Als je nog een stukje overhoud tot de muur, kun je daartussen steigerbuizen monteren, die je weer kunt gebruiken voor de kleding van je kind aan op te hangen.

Tip 20: Verf de kast in dezelfde kleur als de muur, dit geeft een rustig geheel.

Tip 21: Mocht je nou helemaal weinig ruimte hebben, dan is een kast op maat (of verschillende Ikea kasten gecombineerd) zoals hierboven echt een oplossing. Wel op letten dat je het vak van het bedje niet te laag maakt, zodat het zijn of haar hoofdje niet stoot.

Prinses op de erwt.

 

Tip 22: Wil je kind dolgraag een hoogslaper? Denk dan eens aan verschillende matrassen op elkaar.

Tip 23: Zorg ervoor dat het hoofd- en voeteneinde hoog genoeg zijn om verschuiven van de matrassen te voorkomen.

Tip 24: Let ook op dat je kind er tijdens het slapen niet uit kan vallen.

Tip 25: Werk met verschillende diktes matrassen voor een speels effect. Wissel bijvoorbeeld af met toppers.

 

Dit waren mijn 25 tips voor de mooiste en handigste (kinder)slaapkamers. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat jullie hiermee jullie droomslaapkamer kunnen maken.

 

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: