Zelf een krijtwand met Flexa schoolbordverf maken

2 minuten

Je ziet ze vaak voorbij komen op Pinterest van die prachtige krijtbord wanden. En dan met van die prachtige handlettering teksten er op. Prachtig! Dat wilde ik nou ook in mijn keuken. Gelukkig was de hubby er ook voor in!

Al een hele tijd wilde ik in de keuken een mooi groot schoolbord waar je afspraken of herinneringen op kan schrijven. Eerst dacht ik aan een groot schoolbord met een steigerhouten lijst er omheen. Dat idee was al snel van de baan, toen ik van die grote prachtige krijtbord wanden voorbij zag komen op Pinterest. Ik was meteen verliefd. Ik bestelde een pot schoolbordverf van Flexa in de kleur zwart, extra mat. Volgens mij kun je schoolbordverf ook in andere kleuren krijgen, maar zwart vond ik het mooist voor in onze keuken.

Voor ik kon beginnen met schilderen heb ik eerst de gaten die in de muur zaten opgevuld met allesvuller van Alabastine. Daarna heb ik met potlood een lijn getekend (waterpas) tot waar het geschilderd moest worden. De hubby heeft daarna de hele muur tot de lijn glad geschuurd. Op de muur zat namelijk structuurverf en als ik daar meteen over zou schilderen, zou het als de muur klaar zou zijn, niet lekker schrijven met krijtjes. Zodra de muur geschuurd was, heb ik met een vochtige doek het grootste gedeelte van het stof weggehaald. Dit heb ik een paar keer herhaald, totdat het stof voor het grootste gedeelte weg was en er haast niks meer vanaf kwam.

Ik heb de vloer afgeplakt met kranten en de zijkant van de koelkast en de muur met schilderstape. Daarna kon ik gaan beginnen met schilderen. Eerst heb ik de rand van het tape geschilderd, zodat deze “dicht” zou zitten en je een mooie strakke lijn krijgt. Daarna heb ik de randen en de hoekjes geschilderd, zodat ik vervolgens vlot door kon schilderen.

De verf was in 1 keer dekkend. Maar voor het allermooiste resultaat heb ik er toch nog een extra laag overheen geschilderd.

En dit is dan het resultaat! Ik ben er erg blij mee en Ruben ook. Hij tekent er graag op. En naast dat het handig is, staat het ook nog eens prachtig in de keuken. Ook is het echt prachtig met een mooie quote er op. Het is echt een statement. Later droom ik er nog eens van om, als we een andere keuken zouden kunnen nemen, de hele wand te voorzien van schoolbordverf. Maar dat is iets voor later. Ik ga nog wel denk ik een bakje aan de muur bevestigen voor krijtjes en een sponsje.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn krijtwand vinden. Laat het vooral even weten in een reactie hieronder!

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: