Meer ruimte rondom de eettafel creëren + lichtplan

Meer ruimte rondom de eettafel creëren + lichtplan

6 maart 2020 0 Door teleukwonen

Veel mensen kennen het probleem denk ik wel; je hebt een eettafel met eetkamerstoelen, maar eigenlijk kom je loopruimte tekort. Je hebt een open keuken met aangrenzend het eetgedeelte. De eettafel staat met een korte zijde tegen de muur en rondom staan de stoelen. Vaak heb je hiervoor ruimtegebrek. Dat kan dus makkelijker!

Onze eettafel stond ook met de korte zijde tegen de muur, helaas ben ik jullie deze foto schuldig. Door de eettafel een kwartslag te draaien en met de lange zijde naar de muur te plaatsen, krijg je opties al meer ruimte. We hadden in totaal 6 eetkamerstoelen rondom aan de tafel staan. Na een lange speurtocht door allerlei winkels, hebben we uiteindelijk besloten om een eetkamerbankje op maat te laten maken. De bankjes waren namelijk of te kort of te lang.

Het eetkamerbankje is gemaakt van steigerhout die is bewerkt met een coating. Hierdoor kan je het makkelijk schoonmaken. Het onderstel is gemaakt van staal. Je kunt natuurlijk ook een eetkamerbankje met een rugleuning kiezen, maar dat neemt weer meer ruimte in beslag.

Het eetkamerbankje hebben we korter dan de eettafel laten maken. Dit omdat je er dan makkelijker in en uit kan stappen. Als het bankje net zo lang als de tafel zou zijn, dan zou je geen ruimte hebben om je voeten en knieën langs de tafelpoten te steken. Met X-poten is dit weer anders, daar zou je dan wel een eetkamerbankje net zou lang als de eettafel kunnen nemen.

Toen het eetkamerbankje eenmaal aan de tafel stond, misten we wel iets van rugkussentjes om lekker zacht met je rug tegen de muur te kunnen zitten. Aan de muur bevestigden we daarom een stang en daaraan knoopte ik vier stoelkussentjes met behulp van de lintjes.

In de toekomst droom ik nog van nieuwe eetkamerstoelen die niet zo kolossaal ogen. Of misschien wel nog een eetkamerbankje voor aan de andere kant. Ik had het even getest en dat staat ook wel heel leuk. Nadeel is dan wel dat je geen rugleuning hebt.

Nu de tafel gedraaid was, was het ook tijd voor een nieuw lichtplan. Voorheen hingen er 2 grote houten lampen. Onze wensen waren om veel licht te hebben en dat de lamp niet zo’n groot “obstakel” was. Na veel online zoeken, kwam ik uiteindelijk deze prachtige lamp tegen met 7 fittingen. De lamp geeft voldoende licht en hij is daarnaast ook heel decoratief. Je kunt zelf kiezen voor ronde peertjes of langwerpige. Een mix hiervan kan natuurlijk ook!

Ben heel benieuwd wat jullie van het eetkamerbankje en de lamp vinden!

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen