Woonfavorieten; 5 x de allerleukste tuinbankjes

3 minuten

Om de week laat ik jullie mijn woonfavorieten zien die ik de afgelopen week ben tegengekomen. Favorieten die ik zelf héél graag in mijn eigen huis zou willen hebben. Deze week gaat mijn hart sneller kloppen van deze 5 prachtige tuinbankjes.

 

Vanwege het feit dat hout een natuurproduct is er een kans dat het gaat werken wanneer het in aanraking komt met weer. Op den duur kan de kleur van het hout veranderen of kunnen er scheurtjes in het hout ontstaan. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat het meubel elk jaar behandeld wordt. Je maakt als eerste je meubel schoon door deze te af te spuiten met water en te ontvetten. Vervolgens kan je het meubel schuren met een fijne korrel schuurpapier en na het schuren stofvrij maken. Neem het meubel af met een licht vochtige doek en breng als laatste tuinmeubelolie gelijkmatig aan. Bij het schoonmaken van je meubel, gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen maar een zachte borstel, groene zeep en lauw water. Hout is een natuurlijk materiaal waarvan het uiterlijk zal veranderen wanneer het wordt blootgesteld aan de weerselementen. Hierdoor kunnen kleine scheuren ontstaan en/of verandering van kleur optreden, dit zijn natuurlijke eigenschappen van hardhout. Houten meubelen vragen om regelmatig onderhoud.

Bij nat weer moet je de kussens opbergen op een droge plek. Regenwater op kussens kan worden afgenomen met een droge doek.

Om jarenlang plezier te hebben van het meubel is het verstandig om na het seizoen het meubel onder een beschutting te plaatsen, af te dekken met een hoes of binnen op te bergen. Het meubel droog en nooit helemaal luchtdicht afdekken, om schimmel en vochtplekken te voorkomen.

Controleer elk seizoen, indien van toepassing, of het bevestigingsmateriaal van het meubel nog stevig genoeg vastzit en draai dit zo nodig aan.

Bank Kubu

Deze moderne tuinbank Kubu heeft een robuuste uitstraling door de cement-look dragers. De buitenbank bestaat uit geolied acaciahout (hardhout) en polystone. De neutrale kleuren maken dat de Tuinbank Kubu Hout/Polystone gemakkelijk te combineren is. Doordat de Tuinbank Kubu Hout/Polystone 42x35x150 cm niet over een rugleuning beschikt, kan deze goed op open plekken worden geplaatst, zoals voor een raam, op een vlonder of uitzichtplek. De tuinbank is 42 centimeter hoog, 35 centimeter breed en 150 centimeter lang.

 

Tuinbank Elis

Deze prachtige tuinbank Elis is gemaakt van hardhout (Acasia) en staal. De bank is voorbehandeld met olie. De tuinbank is 76 centimeter hoog, 79 centimeter breed en 140 centimeter lang.

 

Bankje Milos

Deze tuinbank Milos is gemaakt van hout (Eucalyptus) en staal. De bank is voor behandeld met olie.

 

Tuinbank Casablanca

Deze bank Casablanca is een ruime 2-zits tuinbank. De bank is gemaakt van de hardhout soort Acacia. De loungebank heeft heerlijk comfortabele kussens. De comfortabele kussens zijn inclusief. Tuinbank Casablanca is 78 centimeter hoog, 135 centimeter breed en 80 centimeter diep.

 

Palletkussens met IJsvogels

Deze stroken palletbank heeft een warme uitstraling en is een mooie basis voor de palletkussens. De duurzame bank is gemaakt van acaciahout. Deze houtsoort is bijzonder hard en kan het beste worden behandeld met een olie voor hardhout. De bijgeleverde poten dienen zelf te worden gemonteerd. Na de zomer droog opbergen.

 

Ik ben heel benieuwd welke tuinbank jouw favoriet is!

 

 

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: