Mijn prachtige, pastelkleurige Paasboom

3 minuten

Over een paar weken is het alweer Pasen. Maar door de corona uitbraak zal Pasen dit jaar wat anders verlopen; namelijk Pasen vieren zonder familie. Dat betekent natuurlijk niet dat je het niet gezellig in huis kan maken met een Paasboom. Net even wat anders en bijzonderder dan een paastak. Dus wie nog twijfelt over het wel of niet…. gewoon lekker doen!

Een paastak is natuurlijk hartstikke leuk, maar als je net even wat meer wilt net als ik, dan is een paasboom de ideale oplossing. Het kost alleen wel iets meer ruimte, maar dat heb ik er wel voor over. Met kerst staat er immers ook een kerstboom, dus waarom dan niet een paasboom?

En nu vraag je je misschien af hoe je zo’n Paasboom maakt en waar de eieren en andere hangers vandaan komen. Voor degenen die denk waar haal je zo een mooie tak of dood boompje vandaan? Het eerste geheim zal ik dan maar meteen verklappen; het is een nepperd! Net als mijn kerstboom die ook nep is. In de tuin had ik helaas niet zo iets en ik ben ook niet zo iemand die met een tak of dood boompje het bos komt uitslepen. Maar deze nepperd lijkt wel heel echt, want toen mijn moeder op bezoek kwam vroeg ze meteen waar ik die tak had gevonden. In eerste instantie was ik eerst op zoek naar een perenboom, omdat die zo’n mooie grillige vorm heeft, totdat ik deze nepperd tegenkwam.

De boom kwam netjes in een doos verpakt binnen. Eenmaal uit de doos verwachte ik eigenlijk een bouwpakket net als bij een kunstkerstboom, maar de boom bestond uit een geheel. De boom staat op een houten voet zodat hij zelfstandig kan staan. De takjes heb ik een voor een voorzichtig uitgevouwen, zodat het geheel er natuurlijk uit ziet. De uiteinden van de dunne takjes buig je iets omhoog. Vervolgens heb ik een terracotta pot gevuld met hydrokorrels tot ongeveer 10 cm onder de rand. De hydrokorrels verdeel je netjes, zodat je de boom erop kunt plaatsen. Vervolgens vul je bij met hydrokorrel over de voet van de boom. Je vult bij tot ongeveer een paar centimeter onder de rand. Daarbovenop leg je mos. En nu denk je misschien is het mos dan wel echt? Nee, het mos is ook nep! Omdat in echt mos toch vaak wat takjes e.d. zitten, vond ik dat niet zo mooi en koos ik voor nep mos in verschillende formaten. Ik bestelde net iets te weinig kwam ik later achter, maar ik vind het uiteindelijk wel mooi dat je de hydrokorrels er doorheen ziet. Dat maakt het toch net wat speelser.

Dan komt het allerleukste, namelijk dat je de boom kan gaan versieren. Ik koos voor verschillende eieren en hangers in de kleuren groen, geel en roze. Sommige eieren hebben wat subtiele gouden vlekjes. Al deze hangers kocht ik bij Intratuin. Let er op dat je de kleuren goed verdeeld, net als de verschillende hangers. Vergeet ook de achterkant van de boom niet. En als je dan klaar bent kun je lekker gaan genieten van je onderhoudsarme Paasboom!

Ben heel benieuwd wat jullie van mijn pastelkleurige boom vinden!

 

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: