Mijn pastelkleurige paastafel stylen

Mijn pastelkleurige paastafel stylen

8 april 2020 1 Door teleukwonen

Over 4 dagen is het alweer Pasen. Maar door de corona uitbraak zal Pasen dit jaar wat anders verlopen; namelijk dat we Pasen vieren zonder familie. Dat betekent natuurlijk niet dat je het niet gezellig in huis kan maken met een Paasboom (waar ik eerder een blogpost over schreef) en een gezellige paastafel. Ik dekte mijn paastafel in mooie roze, groen en geel tinten. Een combinatie van pastel en diepe kleuren, wat zorgt voor een spannend geheel.

Sommigen van jullie zullen het misschien niet zijn ontgaan dat ik hetzelfde tafelkleed als met kerst heb gebruikt. Dit prachtige gele kleed kan immers ook goed als Paaskleed gebruikt worden. Handig toch?!

Ik dekte mijn Paastafel voor 6 personen, ik had de foto’s al eerder gemaakt voor de tijd dat de Corona uitbrak. Met Pasen zijn we gewoon met zijn vieren, namelijk; mijn man, Ruben, Mila en ik. Maar dan kun je de tafel net zo gezellig dekken, alleen dan met 2 borden minder.

Ik dekte de tafel rijkelijk met groen servies en goudkleurig bestek.

Ik stylde de groene borden op een placemat van zeegras. Dan krijg je dat mooie “laagjes effect”. Ik combineerde het servies met goudkleurig bestek. Op het bord heb ik een opgerold servet gelegd. Om het servet heb ik een strikje gebonden met daartussen een zwart/roze veertje. Om het verder af te maken heb ik op het bord wat kievitseitjes gelegd.

De paasdecoratie heb ik gewoon random door elkaar gezet. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Je kunt het natuurlijk ook allemaal in groepjes zetten, maar ik vond dit speelser. Zo blijf je er op deze manier langer naar kijken en ontdek je steeds nieuwe dingetjes.

Bij ieder bord stylde ik ook een eierdopje met een konijntje van keramiek.

Op de tafel maakte ik ook verschillende “bloemstukjes” met zwart/roze veertjes met een takje forsythia in een stukje gele klei. Je kunt in plaats van klei ook gele blokjes steekschuim gebruiken. Die kun je dan van tevoren in het water leggen, zodat ze zich volzuigen met water. Daarna kun je de bloemetjes en de veertjes erin steken. De bloemetjes gaan dan langer mee. Je moet er dan alleen voor zorgen dat je de blokjes steekschuim met plastic folie inpakt, omdat anders je tafelkleed nat wordt.

Verdeeld over de tafel heb ik deze konijntjes neergezet. De konijntjes zijn bekleed met stof, wat ervoor zorgt dat ze een velvet uitstraling krijgen.

Ook verdeelde ik deze schattige konijntjes random op de tafel.

Tot slot stylde ik ook verschillende eieren op tafel. De grote eieren hebben subtiele gouden vlekjes. Deze zijn van steen, net als de effen witte eieren. De kleine kievitseitjes zijn van kunststof en heb ik royaal over de gehele tafel verspreid. Her en der liggen er nog wat zwart/roze veertjes tussen de eitjes.

Verder mochten er natuurlijk geen kaarsen ontbreken. Ik stylde de tafel dan ook met 3 grote geurkaarsen. Een roze, een groene en een gele. De geur van Bamboe en Jasmijn ruikt heerlijk!

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn pastelkleurige paastafel vinden!

 

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen