Juniqe posters stylen in de jungle slaapkamer van Ruben + kortingscode!

Juniqe posters stylen in de jungle slaapkamer van Ruben + kortingscode!

16 oktober 2020 2 Door teleukwonen

Iedereen die mij volgt via Instagram, kent denk ik wel de Jungle slaapkamer van Ruben. Hij is groen, daar kan je niet omheen! In samenwerking met Juniqe mocht ik een paar prachtige posters uitzoeken uit hun bestseller collectie.

Ze hebben een prachtige collectie van prints en posters van internationale kunstenaars. De posters worden in Europa gemaakt en passen binnen elk budget. Voor iedereen zit er wel wat tussen; van lijntekening tot collage en typografie tot fotografie… De keuze is echt reuze! Hun portfolio is net zo veelzijdig als hun kunstenaars dat zijn. Via hun biografieën, interviews, magazine artikelen en social media posts geven ze de kunstenaars een gezicht en laten ze hen aan het woord komen. Omdat ze veel te vertellen hebben en niet alleen van iedere verkochte print, maar ook van jouw interesse in hen profiteren.

Ik koos voor een grote poster met dino’s van Amy Hamilton. Zij heeft een passie voor wilde dieren en de natuur. Met behulp van traditionele middelen en digitale technieken, maakt de grafisch ontwerpster en illustratrice dromerige dierenportretten en kunstwerken geïnspireerd op de natuur. Druipende lijnen, verfspatten en gelaagd schilderwerk brengen leven en beweging in haar illustraties.

Daarboven hing ik een wat kleinere poster van het alfabet van ontwerpstudio Typealive. Zij zijn een kleine ontwerpstudio in Münster met een groot talent voor het combineren van tekst en beeld op een grappige, mooie en vaak onverwachte manier. De studio produceert werk dat vriendelijk en familiair overkomt, dankzij hun luchthartige blik op kunst. Hun posters en prints variëren van simpele met de hand gemaakte tekeningen tot strakke digitale illustraties.

Streven naar beter

Bij Juniqe is duurzaamheid een kernprioriteit, want ze nemen hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet serieus. Daarom evalueren ze voortdurend hun productie- en leveringsprocessen en andere aspecten van hun bedrijfsvoering. Ze hebben al veel stappen gezet op weg naar een duurzamere toekomst.

De posters en lijsten

Alle posters, prints en lijsten worden in de EU gemaakt, waarbij 70% de volledige Forest Stewardship Council (FSC) certificering behaalt: alle materialen worden geproduceerd volgens de hoogste ecologische en sociale standaarden en komen uit goed beheerde bossen of gerecyclede bronnen.

70% is veel, maar nog niet genoeg. Daarom evalueren ze elk jaar hoe ze dichter bij de 100% kunnen komen. In samenwerking met hun producenten willen ze de duurzaamheid van onze producten verbeteren. Dit doen ze onder andere door materialen te selecteren met het oog op het milieu en door de processen voortdurend aan te passen om het productieafval tot een minimum te beperken.

3000 bomen en meer

Elk jaar trekt een team van Juniqe de bossen rond Berlijn in om het Bergwald Project te steunen bij de herbebossing. Er zijn al meer dan 3000 bomen geplant. Hoewel ze zich op de hele planeet richten, geloven ze dat ze dicht bij huis de grootste impact kunnen maken.

Daarnaast hebben ze ook de ForestryCollection gelanceerd; een selectie van speciaal gemaakte designs van hun kunstenaars. Voor elke verkochte print doneren ze 20% van de winst aan het Bergwald Project om de herbebossing in Duitsland te ondersteunen.

Verpakking, verzending en retourzending

Sinds 2019 hebben ze de hoeveelheid plastic in hun verpakkingen met 70% verminderd, en 100% van de poster bestellingen worden nu plasticvrij verzonden.

Hun nieuwe kartonnen verpakkingen zijn op maat gemaakt voor grotere bestellingen om afval te verminderen. Ook zijn ze volledig recyclebaar. Ben je toch niet tevreden met je bestelling? Hun retourmogelijkheden zijn ontworpen om afval te minimaliseren en zendingen te verminderen, waardoor hun ecologische voetafdruk kleiner wordt. Tot juni 2020 hebben ze al meer dan 3,5 miljoen kilometer aan verzendingen kunnen besparen – dat zijn ongeveer 5 reizen naar de maan en terug. Dat is best veel he?!

Kortingscode

En het allerleukste is dat ik jullie een hele leuke korting mag geven. Je ontvangt namelijk 25% korting op alles op hun webshop met mijn kortingscode TELEUKWONEN25 op bestellingen boven de €29. Wees er wel snel bij, de code is maar geldig t/m 18 oktober. Veel plezier met shoppen!

*Dit artikel is tot stand gekomen door een inspirerende samenwerking met Juniqe.

*Bron: Juniqe

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen