Ivar hack met latjes + tips hoe je dit zelf kan doen

3 minuten

Voor mijn werkkamer make-over voerde ik een te gekke Ikea hack uit. Ik kocht bij Ikea een Ivar kastje en pimpte het op een manier zodat je het kastje niet meer herkent als een Ivar. Nieuwsgierig hoe ik dat deed? In dit artikel lees je alles over hoe ik dit heb gedaan!

Voordat ik begon met lakken, heb ik eerst alle planken en de deurtjes van het kastje schoongemaakt met St. Marc en daarna lichtjes opgeschuurd. Gebruik niet een te grove korrel bij het opschuren. Lichte krasjes zijn voldoende om de verf te laten hechten. Met een te grove korrel zou je te diepe krassen krijgen. Dit kan je naderhand terug zien bij het lakken en dat zou zonde zijn. Nadat ik alle planken en de deurtjes heb geschuurd, heb ik de planken nog een keer schoongemaakt met St. Marc.

Daarna heb ik de planken en de deurtjes laten drogen aan de lucht. Zodra de planken en de deurtjes droog waren heb ik ze gelakt in de kleur Mild Jade van Flexa Pure. Alle planken en deurtjes heb ik zowel aan de voorkant en de achterkant 2 keer gelakt.

Bij Hornbach kocht ik halfronde latjes en zaagde deze op maat tot ze allemaal dezelfde lengte hadden als de deurtjes. De latjes schuurde ik ook lichtjes op en lakte ze ook in de kleur Mild Jade. Nadat de latjes droog waren lijmde ik de latjes met Gütermann Textiellijm op de deurtjes met tussen ieder latje ongeveer 3,5 centimeter.

Nadat de lijm van de latjes op de deurtjes goed was gedroogd heb ik het kastje in elkaar gezet.

Via Amazon bestelde ik messingkleurige pootjes. Het liefst had ik de pootjes nog wat langer gewild, maar dit kon helaas niet vanwege het stopcontact op de muur. Deze kun je niet op de foto zien, omdat ik de gele vaas er voor heb gezet om hem te camoufleren. De pootjes bevestigde ik doormiddel van schroeven onder de kast.

Bij Praxis kocht ik een meubelpaneel in de maat 50×80 cm. En bij Karwei bestelde ik marmer plakfolie in de kleur Cortes Braun. Met behulp van een pasje heb ik het folie over het meubelpaneel heen geplakt. Als je een foutje maakt kun je de folie makkelijk weer lostrekken en opnieuw plakken. De hoekjes snij of knip je in, net als bij het kaften van een boek. Als je de folie super strak om de randen en hoeken wilt hebben, kun je met behulp van een föhn de folie verwarmen en om de randen heen trekken.

De plank met het marmer folie heb ik vervolgens op de bovenkant van het Ivar kastje gelijmd met Bison kit.

Als finishing touch bevestigde ik twee marmeren knopjes van Zara Home op de deurtjes tussen de latjes. Door de knopjes kun je het kastjes makkelijker openen en sluiten.

Wat betreft de styling op het kastje is dit nog niet definitief. Ik ben onder andere nog op zoek naar een grotere vaas die ik voor het stopcontact kan zetten.

 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van deze te gekke Ikea hack vinden. Laat het even weten in een reactie!

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

 

3 reacties op “Ivar hack met latjes + tips hoe je dit zelf kan doen”

  1. […] Ivar hack met latjes + tips hoe je dit zelf kan doen […]

  2. […] Ivar hack met latjes + tips hoe je dit zelf kan doen […]

  3. […] Ivar hack met latjes + tips hoe je dit zelf kan doen […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: