7 gouden tips voor het ophangen van jouw kunst + mooie kortingscode!

7 gouden tips voor het ophangen van jouw kunst + mooie kortingscode!

7 maart 2021 2 Door teleukwonen

In samenwerking met Juniqe mocht ik weer wat mooie posters uitzoeken met bijpassende lijsten. Wederom was dat natuurlijk weer een feestje om uit te zoeken, want mijn hemel, wat hebben ze een aanbod! Ik zocht twee posters uit; eentje van een detail van een boom en eentje met kraanvogels, want zoals jullie weten heb ik iets met vogels in mijn interieur.

Beide posters koos ik uiteraard met gouden en messing accenten. Beide posters kwamen netjes aan en waren plastic vrij verzonden. En toen kwam het moment van ophangen. Iets waar de meeste mensen moeite mee hebben is de hoogte waarop ze het kunstwerk neer moeten hangen. Vaak wordt het dan ook te hoog opgehangen en is daarmee de gehele compositie uit zijn verband. Hieronder geef ik 7 gouden tips voor het ophangen van jouw kunst!

 

7 gouden tips:

Tip 1: Hang een schilderij niet te hoog. De beste hoogte is wanneer je oog op het middelpunt van het schilderij valt.

Tip 2: Een lijst maakt of kraakt je kunstwerk. Zorg er dus voor dat je een bijpassende lijst kiest voor je kunstwerk. Er zijn trouwens nog genoeg echte lijstenmakers te vinden die je kunnen helpen.

Tip 3: Let op de kleurstelling. Hang bijvoorbeeld koele tinten bij elkaar, en de warme tinten op een andere plek. Let er sowieso op dat de kleuren terug komen in de rest van je interieur.

Tip 4: Hang een schilderij zo vlak mogelijk tegen de muur, anders ontstaat er een vertekend beeld.

Tip 5: Er bestaat maar 1 perfect ophangsysteem, namelijk; een gat boren, een plug erin. En vervolgens draai je daar een schroef in.

Tip 6: Soms zie je kunst aan andere ophangsystemen, zoals bijvoorbeeld nylondraden. Houd er rekening mee dat je die draden blijft zien en dat de bovenkant van de lijst van de muur wijkt.

Tip 7: Als je meerdere schilderijen naast elkaar hangt, hang ze dan allemaal op de hartlijn. Dat wil zeggen op de lijn die door het hart, het midden van de schilderijen gaat. Deze manier van ophangen is minder voorspelbaar dan alle onderkanten of bovenkanten gelijk.

 

Zelf koos ik voor een grote poster; Whispers of Yellow, in de maat 40×60 cm. van Ingrid Beddoes. Daarnaast koos ik voor een kleinere poster; Swooping Cranes, in de maat 20×30 cm. van Flora & Fauna. Deze poster is met goudfolie bedrukt. Zo krijgen de vleugels van deze prachtige kraanvogels meer diepte en dynamiek door de glinsterende details.

Bij de grote poster koos ik voor een houten goudkleurige vintage lijst. Voor de kleine poster koos ik voor een kunststof gouden lijst. Beiden goudkleurig, maar in een andere uitvoering om het speels te maken.

Tenslotte mag een vaas met bloemen best half voor het kunstwerk staan. Dit maakt het geheel dynamisch en maakt het spannender om naar te kijken.

 

Korting voor jou, van Juniqe!

Tot slot mag ik, namens Juniqe, aan jullie 25% korting op alles geven via juniqe.nl met mijn kortingscode LEUK25 op bestellingen boven de €29. Wees er wel snel bij, de code is maar geldig tot 14 maart. Veel plezier met shoppen!

 

3 feiten over Juniqe:

Feit 1: Ze werken nauw samen met hun artiesten van over de hele wereld. 🎨

Feit 2: Al hun producten worden in Europa geproduceerd volgens de hoogste ecologische normen, uit goed beheerde bossen of gerecycleerde bronnen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun impact op het milieu te minimaliseren! 🌲

Feit 3: En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: het is een bedrijf dat is opgericht door vrouwen, gevestigd in Berlijn. 💪

 

Ohja, laten jullie even weten voor welke poster(s) jullie zijn gegaan? Deel het even in een reactie, vind ik leuk!

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen