Makkelijke paastafel met groots effect

Makkelijke paastafel met groots effect

2 april 2021 0 Door teleukwonen

Net als vorig jaar vieren we Pasen, helaas alleen vanwege de Corona-tijd. Ik dekte een paastafel voor 6 personen, om te laten zien hoe dit “normaal” gesproken staat. Wij vieren Pasen met z’n viertjes. Met een druk gezinsleven koos ik dit jaar voor een makkelijke paastafel, maar wel met een wauw-effect. In dit blogartikel lees je hoe jij dit zelf ook kan doen!

Om te beginnen koos ik als basis voor een geel, katoenen tafelkleed. (Dit kleed kocht ik 2 jaar geleden bij HM Home. Volgens mij hebben ze hem helaas nu niet meer.) Dat is dan ook gelijk mijn eerste tip; gebruik altijd een tafelkleed. Naast dat het praktisch is, staat het daarnaast ook erg gezellig. Je kunt ook kiezen voor alleen placemats, maar dat vind ik toch een wat goedkopere uitstraling geven. Mooier is het om bijvoorbeeld placemats op het tafelkleed te leggen. Kies in dit geval wel een mooie placemat, bijvoorbeeld van bamboe of zeegras en niet zo’n goedkope van plastic. Ga in ieder geval voor een variant van natuurlijke materialen. Dit kan dus ook bijvoorbeeld steen of marmer zijn. Zelf koos ik voor placemats van zeegras.

Op de placemats werk je verder met de borden. Hier heb ik gekozen voor een groot bord met daar bovenop een diep bord. Je werkt altijd in laagjes, zodat je een soort diepte krijgt. Op die manier krijg je een mooie gelaagdheid. Bij de borden heb ik messingkleurig bestek gekozen. Het messing kleurt weer mooi bij de groengrijze borden.

De bekers koos ik in dezelfde als de borden.

Ter decoratie heb ik tulpen in verschillende kleuren in weckpotten gezet. In totaal heb ik 5 potten op tafel staan in verschillende maten en in verschillende hoogtes. De tulpen kocht ik bij Albert Heijn.

Je kiest dus altijd een oneven aantal vazen of potten voor op tafel. De tulpen zet je telkens kruislings in de vaas of pot. Je kunt ook een bosje korenschoof binden. Dit geeft een wat “nettere” uitstraling. Het kruislings erin zetten geeft juist een wat meer nonchalantere uitstraling. Let ook op de hoogte van de lampen. Je zet de vazen of potten in een soort van “golfjes” neer. Let er dan ook op dat de tulpen niet te dicht op de lampen zitten. Ook kun je de ene vaas of pot iets dichter of juist wat verder weg van de volgende neerzetten. Zo ontstaat er een mooi dynamisch geheel.

Op de tafel koos ik voor keramieken eierdopjes met een figuurtje van een konijntje. In elk dopje heb ik een ei gezet. Deze eierdopjes kocht ik vorig jaar bij HM Home.

Op elk bord legde ik ook nog een ei met daar omheen een linnen servet gevouwen als een paar konijnenoortjes. Dit doe je door het servet op te rollen en daarna om het ei heen te vouwen en samen te binden met een touwtje. Op deze manier ontstaan er twee oortjes. Om

Om het helemaal af te maken heb ik ook nog een gezichtje met een konijnensnuitje erop getekend met fineliner. Let er op dat de eieren niet vochtig of nat zijn, anders kan de inkt uitlopen!

Naast dat ik ter decoratie weckpotten met tulpen op de tafel heb gezet, koos ik er ook nog voor om de tafel rijk af te decoreren met eieren. En in dit geval stenen eieren. (Deze stenen eieren kocht ik vorig jaar bij Intratuin.) De grote eieren hebben subtiele gouden vlekjes. Tussen de stenen eieren door liggen kunststof kievitseitjes. De stenen eieren heb ik random tussen en om de weckpotten gezet. Daarna heb ik de kievitseitjes er tussen gestrooid. Makkelijker kan het niet toch?!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook jouw paastafel leuk te kunnen decoreren. Het hoeft immers niet altijd moeilijk te zijn.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn paastafel vinden, laat het me vooral even weten in een reactie!

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen