Nieuw zithoekje in de tuin

3 minuten

Een tijdje terug schreef ik in mijn blogartikel over mijn Grote Tuin make-over dat ik nog een zithoekje aan de kant van het huis wilde creëren. Samen met Kees Smit Tuinmeubelen heb ik een prachtig nieuw zithoekje mogen creëren.  In dit artikel lees je hoe ik dit heb aangepakt.

Ruimte opmeten

Voordat ik op zoek ging naar tuinmeubels, heb ik eerst de ruimte opgemeten waar het zitgedeelte moest komen te staan. Aan de hand daarvan kon ik bepalen hoe groot het bankje  moest worden. Ik heb gekozen voor een bankje van 150 cm waar je met z’n tweeën of drieën op kan zitten.

Bij het bankje koos ik een klein bijzettafeltje met een diameter van 45 cm.

Net als dus bijvoorbeeld in je woonkamer kun je buiten in je tuin ook de ruimte opmeten om de juiste maat aan tuinmeubels te kunnen bepalen.

Onder het bankje en het bijzettafeltje ligt een rond buitenkleedje. Hier komt later een apart blogartikel over.

Bepalen van de materialen

In de tuin had ik al een lounge gedeelte onder de pergola met blauwe regen. Daar staat een lounge hoekbank van wicker. Ik zou dus niet voor een bankje of stoeltje van wicker gaan, omdat het dan teveel aan wicker zou worden in de tuin. Tenslotte ogen bankjes en stoelen van wicker ook wat lomper en zwaarder. Ik koos daarom voor een luchtig bankje op pootjes. Het bankje is gemaakt van teakhout en geeft een mooi contrast tegen de zwarte bamboe schutting. Tip: Een bankje op pootjes is ook nog eens handig met vegen. Je kunt er makkelijk met de bezem onder, wat je bij een gesloten wicker bank niet kunt.

Bij het bankje koos ik een bijzettafeltje met ingelegde tegeltjes met een zwart metalen onderstel. Ik kon er ook voor kiezen om het tafeltje uit dezelfde serie als het bankje te kiezen. Dit heb ik bewust niet gedaan, omdat het geheel er dan veel minder spannend uit ziet. Met allemaal dezelfde meubels uit eenzelfde serie krijg je namelijk een soort showroom-gevoel. En ja, ik geef toe! Mijn eerste meubelen waren ook een complete set uit eenzelfde serie. Maarja, ik was toen ook nog maar net 24 enne.. al doende leert men. Het combineren van verschillende materialen is daarom dus erg belangrijk om een goede balans te creëren. Het ronde kleed onder de meubels verzacht weer de materialen van het hout, zwarte metaal en de tegeltjes. Zo heb je een goede balans tussen alle materialen van het zithoekje.

Zithoekje stileren met accessoires

Het allerleukste is natuurlijk het stileren van het zithoekje. Ik heb gekozen voor een groen tuinkussen voor op het bankje. Het is niet alleen mooi, maar het zit ook nog eens veel fijner.

Verder heb ik 3 sierkussens op het bankje gebruikt. De kleuren hiervan komen allemaal terug in het ronde buitenkleedje. Op deze manier zorg je dat het een geheel wordt. Ondanks de vele kleuren is er toch een mooie eenheid.

Op het bijzettafeltje heb ik een kamerplantje gezet in een terracotta potje. Het materiaal van de terracotta past goed bij de sfeer van de tuin en de kleur komt terug in het buitenkleedje.

Dit kamerplantje is een cactus en haal ik ’s avond weer naar binnen.

Tip: Wees niet te gulzig met het stileren van accessoires. Een paar items zijn al voldoende. Je tuin is immers geen tuincentrum.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe zithoekje vinden. Laat het me even in een reactie!

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kees Smit Tuinmeubelen.

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

2 reacties op “Nieuw zithoekje in de tuin”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: