Mijn grote keukenverbouwing: het ontwerp (deel 2)

6 minuten

In deel 2 van Mijn grote keukenverbouwing laat ik jullie het ontwerp zien van de toekomstige keuken. Maar ook laat ik jullie het verlichtingsplan en het meubelplan van de eethoek zien met o.a. een nieuwe eettafel en prachtige eetkamerstoelen.

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met allerlei stalen te vergelijken en met elkaar te  combineren. Uiteindelijk kwam daar dit geweldige ontwerp uit. Het enige wat hetzelfde blijft op de begane grond, is het toilet. Deze heb ik in de plattegrond getekend zoals die nu is. Ooit wil ik deze ook nog veranderen.

 

Materialenplan:

 1. Vlakinbouw spoelbak: Kubus KBG 210-50 Fragranite Cashmere
 2. Akoestisch wandpanneel: Vegetatie varen yellow Kunsthaag – 50x50cm – High density
 3. Keukenfront: 840 Decor notenhout
 4. Wandtegeltjes: Piedra Verde Cobre
 5. Vloer: Therdex PVC 6544
 6. Kraan: Quooker Fusion Round Messing Patina
 7. Behang: ERISMANN Vliesbehang 10219-20 Fashion for Walls 3 grafisch bruin
 8. Deur: Stalen maatwerk schuifdeur
 9. Werkblad: Imperiale Calacatta
 10. Trapmatjes: Trapmatten Rügen Groen

 

Vrijwel alle materialen zijn nieuw, behalve de trapmatjes. Voor de mensen die ons huis kennen en mij volgen via social media zien gelijk dat de keuken nu aan de andere kant komt. Voorheen hadden we een hoekkeuken op de plek waar de eettafel staat ingetekend. De keuken en de eettafel zijn dus omgewisseld qua plaats.

Voor de keuken heb ik gekozen voor mooie fronten in de uitvoering notenhout. Het notenhout combineert heel mooi met de Hongaarse punt vloer van Therdex. Voor het werkblad heb ik gekozen voor een keramiek blad in de kleur Imperiale Calacatta. Het heeft een marmerlook met een bruine ader, dat heel mooi combineert met de fronten van de keuken en de Hongaarse punt vloer. Voor het tegelwerk heb ik gekozen voor mooie Spaanse tegeltjes welke verticaal worden geplaatst.

Er komt een mooie inbouwspoelbak in de kleur Cashmere in het blad. Met daarbij een Quooker Fusion Round in de kleur Messing Patina.

Bij het eetgedeelte ga ik een akoestisch wandpaneel maken van een kunsthaag.

De trapmatjes op de trap hebben we 2 jaar geleden erop geplaatst.

De stalen deur heb ik zelf ontworpen en wordt helemaal op maat gemaakt. Dit wordt een schuifdeur om ruimte te besparen. De maten worden nog wel aangepast. De deur wordt sowieso iets lager, vanwege de koof van de mechanische ventilatie. Ook wordt de greep nog aangepast.

 

Meubel- en accessoiresplan:

 1. Eetkamerstoelen: Cinnamon ribfluweel (set van 2)
 2. Prullenbak: Brabantia Bo Touch Bin Afvalemmer 34 Liter (11+23 Liter)
 3. Plant: Epipremnum
 4. Eettafel: Studio Henk
  1. Tafelblad: plat ovaal
  2. Onderstel: Slim X-type
  3. Afwerking tafelblad: HPL Fenix nero indigo
  4. Randafwerking tafelblad: verjongd
  5. Afwerking onderstel: staal zwarte poedercoating
 5. Koraal: 3d geprint koraal
 6. Wandklok: Riverdale Wandklok Newbridge grijs
 7. Steen: gekocht op een marktje in Katwijk
 8. Plant: Hoya
 9. Pampasgras: Uit eigen tuin
 10. Tv meubel: Kare Design tv meubel Muskat
 11. Plantje: Epipremnum
 12. Glazen doosje: Afmetingen 5x7x10 cm.
 13. Vaas: geglazuurde design vaas Peruya
 14. Schoenenkast: Hemnes
 15. Pampasgras: Uit eigen tuin
 16. Bloesemboom: zelf gemaakt.
 17. Bank: Vimle bank gunnared dark green
 18. Salontafel: POLSPOTTEN Disc Marble Look salontafel zwart
 19. Vloerkleed: MOOOI CARPETS EDEN QUEEN VLOERKLEED 250 cm.
 20. 3 luik wereldkaart: Zwarte drieluik wereldkaart

 

Een aantal meubels en accessoires zijn nieuw, zoals de eettafel en de eetkamerstoelen. De bank hadden we al, alleen dan een ander model. De accessoires bij de piano hadden we ook al, net als het tv meubel. De bloesemboom heb ik zelf gemaakt. Het plaatje bij het ontwerp is een idee van hoe deze er ongeveer uit ziet. Het plaatje van de bloesemboom is van Maisons du Monde.

De salontafel van Pols Potten staat nog op mijn wishlist, net als het vloerkleed van MOOOI van Marcel Wanders. We hebben besloten om de huidige salontafel die we hadden nog even te houden. Het vloerkleed wat we hadden wordt wel vervangen voor een ander kleed. Het vloerkleed heeft een jaar of 4 in de woonkamer gelegen waar elke dag de zon op staat en hij is nu helemaal verschoten. Tijd dus voor een nieuwe!

Het vloerkleed in mijn ontwerp van MOOOI is erg prijzig, daarom heb ik tijdelijk een ander vloerkleed gekozen. Een totaal ander kleed, maar deze past ook prima bij het tv meubel, de bank en de vloer.

De 3 luik wereldkaart hadden we ook al boven de bank, maar die van ons heeft een Oosters randje. Ik heb hem jaren geleden bij de Intratuin in Duiven gekocht, maar ik kan deze variant nergens meer vinden.

 

Verlichtingsplan:

 1. Inbouwspots: Inbouwspot 12502
 2. Wandlamp: Moderne wandlamp rond zwart – Sandy
 3. Hanglamp: LifestyleFurn
 4. Hanglamp Bamboe met 7 hangende fittingen
 5. Plafondlamp: Venja messing
 6. Hanglamp: Boreas

 

Tot slot heb ik ook nog een verlichtingsplan gemaakt. Ik wilde ook hier genoeg aandacht aan besteden, omdat verlichting een interieur kan maken of kraken. Het behoort toch tot de basis van je interieur. Voor de armaturen heb ik gekozen voor een combinatie van modern zwart met bamboe. In de tuin hebben wij bijvoorbeeld het onderstel in de salontafel en bijzettafel in het zwart en we hebben bamboe rollen tegen de schutting.

De meeste armaturen hadden we al, maar nummer 1 en 2 zijn nieuw. In de keuken heb ik gekozen voor messing inbouwspots. Deze worden mooi ingebouwd in de koof. De cilindervormige wandlampjes komen op de muur naast de stalen schuifdeur. Op deze manier heb je ook hier voldoende licht.

 

De nieuwe keuken: een combi van notenhout, messing en marmer

Bovenstaand beeld geeft aan hoe de keuken eruit gaat komen te zien. In onderstaande afbeelding laat ik nog een keer zien waar alle materialen en verlichting worden geplaatst. Alle materialen zoals het notenhout, het blad van keramiek met marmer look, de messing en zwarte details combineren mooi met elkaar en ze vullen elkaar prachtig aan.

De inductiekookplaat komt trouwens nog 45 cm naar rechts. We hebben dan tussen de spoelbak en de kookplaat mega veel werkruimte. Aan de rechterkant van de kookplaat tot aan de zijkant van de kast hebben we nog 45 cm.

Dan nog even over de apparatuur:

Er komt een Quooker in met zowel kokend als bruisend water. We hebben gekozen voor een 5 pits inductie kookplaat. Nog een kleine tip: ik heb gekozen voor een 70 cm diep werkblad zodat we genoeg ruimte hebben voor alle pannen. Bij onze vorige keuken hadden we een standaard diepte van ongeveer 60 cm diep. Hierbij hadden we het probleem dat onze pannen qua diameter niet op de inductieplaat paste, omdat ze tegen de achterwand van de keuken zaten. Bijkomen voordeel dat het blad 10 cm dieper is, is dat het veel makkelijker is met schoonmaken bij de kraan. Het is nu niet meer priegelen met een doekje achter de hals van de kraan.

Verder zit er een stoomoven in met daaronder een warmhoudlade. En last but not least ook nog een vaatwasser. Alle inbouwapparatuur is van Bosch.

 

Begin november verwacht ik dat alles klaar is en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het hele ontwerp er in het echt uit ziet. Ik ben heel benieuwd wat jullie van het ontwerp vinden. Laat het me vooral weten in een reactie!

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: