Mijn grote keukenverbouwing: Het kleurenplan (deel 4)

4 minuten

In deel 4 van Mijn grote keukenverbouwing laat ik het complete kleurenplan zien voor de gehele begane grond. Hoe dat eruit ziet, zie en lees je allemaal in dit inspirerende blogartikel!

In samenwerking met verf.nl mocht ik nieuwe kleuren uitzoeken voor in de woonkamer en keuken. Ik koos voor een lichtere kleur dit keer, namelijk Wild Wonder van Flexa. Voorheen hadden we Spiced Honey op de muur. Dit was de kleur van het jaar 2019. Deze kleur vond ik voor het nieuwe ontwerp te donker.

De kleur Wild Wonder is een positieve, natuurlijke kleur. Het is een beetje een combinatie tussen geel, groen en bruin.

Op het plafond hebben we gekozen voor de kleur Wit Helmgras. Deze kleur heb ik gekozen omdat het een warme wittint is. Het heeft namelijk een rode en gele ondertoon. De kleur Wit Helmgras is ook goed te combineren met groene, bruine, en rode kleurtinten. De kleur Wit Helmgras heb ik gekozen voor op de plafonds in de woonkamer, keuken en in de hal.

 

We hebben eerst het plafond voorgestreken met Flexa Pure voorstrijk in de kleur Wit Helmgras. Dit voorstrijkmiddel kun je op kleur laten mengen, echt ideaal. In principe hoef je hierna nog maar 1 laag overheen te schilderen voor de juiste dekking. Wij hebben er echter voor gekozen om 2 lagen er over te schilderen, omdat je dan de juiste schobvastheid hebt.

De kleur Wild Wonder hebben we op alle muren toegepast, behalve op de muur bij de keuken en in de woonkamer achter de piano. De muur in de keuken is betegeld met groene Spaanse tegeltjes genaamd Piedra Verde Cobre van Designtegels. Dit zijn rechthoekige tegeltjes die we verticaal hebben laten plaatsen. Dit geeft een mooi chic effect. De groene tegeltjes combineren prachtig bij de kleur Wild Wonder vanwege de groene tint die in deze kleur zit.

 

Ook hier hebben we eerst gebruik gemaakt van voorstrijk op kleur in Wild Wonder van Flexa Pure voorstrijk. Daarna hebben we 2 lagen Flexa muurverf extra mat aangebracht. Uiteraard ook in de kleur Wild Wonder.

Deze voorstrijk is ook goed te gebruiken voor muren die voorzien dienen te worden van behang, mocht je een gestukte muur hebben.

De kozijnen hebben we opnieuw zwart gelakt met Flexa strak in de lak met een zijdeglans afwerking.

In de woonkamer op de muur bij de piano heb ik gekozen voor een mooi vliesbehang in een bruine kleur. Deze kleur lijkt bijna op goud. Het behang combineert prachtig met de kleur Wild Wonder en de tegeltjes in de keuken.

 

In het eetgedeelte hebben we naderhand nog gekozen om een kast te plaatsen. Deze kast is een DIY van de welbekende Ikea Ivar kastjes. Voor de kast heb ik gekozen voor de kleur Joyful Ruby, die prachtig combineert met de kleur Wild Wonder.

 

Hieronder zie je dat de kleur Joyful Ruby prachtig combineert met de rest van de materialen voor de kast. Deze DIY lees je binnenkort in een apart blogartikel.

 

Kleuren- en materialenplan

 1. Keramiek werkblad Imperiale Calacatta
 2. Front keuken 840 Decor notenhout
 3. Kubus KBG 210-50 Fragranite Cashmere vlakinbouw spoelbak
 4. Quooker Messing Patina
 5. Keramieken wandtegeltjes Piedra Verde Cobre
 6. ERISMANN Vliesbehang 10219-20 Fashion for Walls 3 grafisch bruin
 7. Forest Song Flexa
 8. Joyful Ruby Flexa
 9. Wild Wonder Flexa
 10. Wit Helmgras Flexa (deze kleur zit op het plafond)
 11. Therdex PVC 6544 Hongaarse Punt vloer
 12. Vegetatie varen yellow Kunsthaag – 50x50cm – High density (voor akoestisch paneel)

 

Je ziet heel goed in het kleuren en materialen plan dat de kleuren en materialen goed zijn verdeeld over de ruimte. Dit maakt dat er een mooie verbinding is tussen woonkamer, keuken en eetkamer. Alles loopt mooi vloeiend in elkaar over qua kleur en stijl.

 

Denk je nou; dit wil ik ook! Maar lukt het maar niet om alles kloppend te krijgen. Ik help je graag met het vinden van de juiste kleuren en materialen. In mijn Sketch my Interior pakket biedt ik ook een heel compleet plan aan. Mocht je nou niet alles nodig hebben uit dit pakket, stuur mij dan gerust even een mailtje met jouw vraag. En wie weet kan ik wat voor jou betekenen!

 

Vond je dit een interessant blogartikel of heb je vragen? Laat dan vooral even een berichtje achter in de reacties! In het volgende deel van mijn grote keukenverbouwing lees je alles over de nieuwe vloer.

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: