Mijn grote keukenverbouwing: De vloer (deel 5)

2 minuten

In deel 5 van Mijn grote keukenverbouwing ligt de nieuwe vloer er in. En wat voor een vloer? Dat lees je allemaal in deze inspirerende blog!

Op maandag 3 oktober 2022 kwamen de “vloerenmannen” om de nieuwe vloer te leggen. 10 jaar geleden hadden wij gekozen voor een antracieten tegelvloer met een heel klein vleugje bruin. Met de komst van de nieuwe keuken kon deze vloer echt niet meer. Maar ook met het aanpassen van het nodige leidingwerk was een nieuwe vloer een must.

Het is een PVC vloer geworden van Therdex in de kleur 6544. Een mooie Hongaarse punt vloer met her en der een noestje. De vloer heeft ook wat relief, zodat als je er overheen loopt het net voelt als een echte houten vloer.

Om kosten te besparen hebben we besloten om de PVC vloer over de bestaande tegels heen te leggen.

Voordat de vloer gelegd kon worden moest de “oude tegelvloer” eerst worden opgeschuurd. Hierna hebben ze deze voorzien van een soort lijm. Na een kwartier drogen kon het egaliseren beginnen met egaline. De egaline moest in totaal 6 uur drogen voordat je er overheen kon lopen.

De volgende dag kon het leggen beginnen. In het midden van de ruimte werd een lijn getrokken en van daaruit kon het leggen beginnen. De stroken zijn met een speciale lijm gemonteerd.

En dit is dan het geweldige eindresultaat!

De rest van de plinten zijn later gemonteerd vanwege de nog destijds te plaatsen keuken en schuifdeur. Zoals je op de foto hierboven ziet, hebben we nog wat pvc over. We hebben bewust iets meer besteld, omdat mochten we in toekomst nog een nieuwe pui willen, dan hebben we in ieder geval hetzelfde batchnummer qua kleur.

En dan nog even dit: Er wordt weleens gezegd dat PVC ook wel het nieuwe asbest is. Echter als een PVC vloer gecertificeerd is met het ECO+ keurmerk, dan kun je er zeker van zijn dat de vloer geen schadelijke weekmakers bevat. Alle PVC vloeren met dit keurmerk zijn dus niet giftig! Bij Therdex wordt gebruik gemaakt van een biologische weekmaker op basis van sojaboonolie. Dit is een ftalaat vervanger. Hierdoor gebruikt Therdex geen ftalaten en is daarom voorzien van het Eco+ ftalaatvrij certificaat.

Naast dit keurmerk heeft Therdex nog meer andere certificeringen.

Daarnaast laten zij hun producten ook testen bij testinstituten die niet verplicht zijn.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en of jullie ook een PVC vloer hebben. Laat het me vooral weten in een reactie!

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

2 minuten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: