De Wanderlust kinderkamer van Ruben

6 minuten

Jaaa, daar is die dan; de nieuwe kinderkamer van Ruben, hij is eindelijk af! Op de linker foto zie je de oude kamer van Ruben. Dit was de babykamer. Helaas was deze nooit afgekomen. Ruben werd namelijk met 35 weken prematuur en dysmatuur geboren. Na 3 weken mocht hij eindelijk mee naar huis. Hij heeft heel lang bij ons op de slaapkamer geslapen en dus niet meteen in dit ledikantje. We hadden in het begin 1 commode, wat vrij normaal is natuurlijk, maar later hadden we er nog 1 bij gekocht en naast de andere neergezet voor de weegschaal. Wij wogen Ruben in het begin elke dag om zijn gewicht in de gaten te houden.

Deze blogpost gaat over de nieuwe kinderkamer zoals die nu is op de laatste foto. Ik wilde eerst een jungle kinderkamer maken, maar omdat Ruben ook van treinen, auto’s en vliegtuigen houdt, werd het een Wanderlust kinderkamer. Ik ben dit thema eigenlijk nog niet eerder tegengekomen op Instagram of op Pinterest, dus ik had geen voorbeelden om te “spieken”. Daarom maakte ik een moodboard om te kijken of de verschillende materialen en kleuren wel goed bij elkaar stonden.

In de nieuwe kinderkamer kan Ruben met zijn auto’s, treinen en zijn gouden vliegtuigje een reis maken langs allerlei bijzondere plekken en dieren. Een echte kleine reiziger dus!

Zoals je kunt zien heeft het moodboard goed uitgepakt. Ik heb gekozen voor dit behang met grote vergrijsd groene bladeren. Voor het behang heb ik dit bedhuisje geplaatst. Het bedhuisje is mooi afgewerkt. Ik wil in deze blog wel even erbij vermelden dat de service niet zo geweldig is van dit bedrijf. Het uitvalhekje werd er namelijk niet bij geleverd, terwijl we deze wel erbij hadden besteld. Na heel wat mailen en bellen hebben we toch uiteindelijk het hekje gekregen zonder handleiding. Uiteindelijk was het hekje veel te laag, het kwam amper 5 cm boven het matras uit. Bij het bedhuisje zelf zat trouwens ook geen handleiding. Het bedhuisje werd door het bedrijf zelf geleverd op een maandagavond om 22.15 uur! Het zou eigenlijk in de middag geleverd worden. Een haastige man kwam binnen en legde kort ter plekke uit hoe het bed in elkaar gezet diende te worden. De volgende dag had de hubby het bed gelukkig in een half uur in elkaar.

Het bedhuisje heb ik opgemaakt met een kinderdekbed van H&M. Op het dekbed staan dromedarissen. Die mogen zeker niet ontbreken in een Wanderlust kinderkamer! Verder ligt er een plaid op ook van H&M. Op het plaid ligt een boekje die Ruben kreeg tijdens de kraamtijd. De maan en het sterkussen komen van KoyaLiving. Dit maakt de look van het bed helemaal compleet. Op het dakje van het huisje heb ik wat jungledieren toegevoegd. De groene slang is van JellyCat. De moederaap met haar baby kocht ik bij bol.com en de papegaai is decoratie en komt van de Intratuin. Op de grond ligt een slang van de Ikea.

En natuurlijk zijn lievelingsknuffel mag niet ontbreken. Hij heet Neus en is een miereneter. Deze heeft Ruben een keer gekregen van mijn moeder in de dierentuin.

Uiteindelijk koos ik voor de blauwe papegaai van het moodboard. Wij gaan geregeld naar de dierentuin waar ook een blauwe papegaai te zien is. Deze papegaai wordt door Ruben Patty Papegaai genoemd.

Naast het bed staat dit boekenrek met alle favoriete boekjes van Ruben. Elke avond pakt hij een boekje van de plank die hij voorgelezen wil hebben. Dit boekenrek heb ik besteld bij bol.com en heet een 101 dingen rek. Ik heb hem geschilderd in de kleur 100% Laurier van Flexa. Aan de muur hangt een neushoornkop die in een wanderlust kinderkamer ook zeker niet mag ontbreken. Deze kocht ik in de Outlet van Intratuin in Duiven. Voor het boekenrek ligt een gele poef, deze heb ik zelf gemaakt. Daarbij liggen een knuffel leeuw en aap van Ikea.

Als je de kamer binnenkomt, zie je aan de linkerkant kratjes aan de muur. Met daarin verschillende knuffeltjes. De kratjes zijn van Ikea en heb ik tegen de muur laten schroeven door hubby.

In het bovenste kratje staat de letter R van Ruben. Deze heb ik zelf gemaakt. Op het kratje staat een knuffel papegaai van bol.com en een houten cactus van Intratuin.

In het tweede kratje zitten een paar knuffelaapjes van Happy Horse. De andere 2 hangen aan elkaar doormidden van klittenband aan de handjes en voetjes. Bovenop het kratje staan 2 puzzeltjes van een walvis en een eend. Daarnaast staat een knuffeltje van een neushoorntje, deze heeft Ruben een keer van ons in de dierentuin gekregen.

In het derde, onderste kratje staan ook twee knuffeltjes; een varkentje van Ikea en een pinguïn van Happy Horse. De pinguïn heb ik tijdens mijn zwangerschap van Ruben nog gekocht voor de babykamer. Bovenop het kratje staat een knuffelgiraf van bol.com.

Naast de kratjes hangt een lijst met daarin een tekening die ik vroeger heb gemaakt. De lijst zelf komt van Ikea.

Op de muur hebben we een geschilderde “lambrisering” gemaakt. De bovenste helft is de kleur Real Pistache van Flexa en de onderste kleur is 100% Laurier ook van Flexa. Dit geeft een mooi speels effect en de kratjes aan de muur komen op deze manier heel goed uit.

De kledingkast is van Kidsmill en heb ik gestijld met een oude koffer van mijn oma. Op de koffer staat een houten treintje met de naam van Ruben. Verder staat er een speelgoed olifant en een gouden vliegtuigje.

Naast de kast staat een plantentafeltje met een mooie plant erop in een grote terracotta pot. Op de grond naast het plantentafeltje staat een knuffel dromedaris en een goudkleurig kussen.

Dit is het bedhuisje vanaf de andere kant. Naast het bedhuisje staat een houten decoratieladder, deze heb ik ooit een keer bij de Woondock gekocht. Aan het laddertje hang ik altijd zijn kleertjes voor de volgende dag. Het broekpakje wat er nu aan hangt komt van H&M en het aapje is van Happy Horse. De luchtballon boven zijn bedhuisje is een DIY. Het is de Solvinden lampenkap van Ikea met daaronder een mandje van zeegras ook van de Ikea. In het mandje heb ik een schaapjes rammelaar gezet. Dit was vroeger een van zijn lievelingsknuffeltjes toen Ruben nog een baby was.

Sommige spullen uit de babykamer heb ik bewust naar gezocht, zoals een aantal knuffels. Andere spullen liep toevallig tegengaan, zoals het plantentafeltje, het gouden vliegtuigje en de neushoornkop.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor misschien wel jullie Wanderlust kinderkamer en ben heel benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Zelf ben ik trots en blij met het resultaat met hoe het uiteindelijk geworden is.

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

* Dit artikel is niet gesponsord. Door samen te werken met merken kan Te Leuk Wonen blijven bestaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: