5 tips om je sierkussens te stylen op je bank

3 minuten

Dat ik van kussentjes houdt, dat weten jullie vast wel van mijn foto’s op Instagram. Je kunt nooit teveel kussentjes hebben. Zo kun je er lekker mee variëren en zo nu en dan afwisselen. Maar hoe style je nu al die verschillende kussentjes, hoeveel moet je er hebben en welke kleuren en vormen? In dit artikel geef ik 5 tips waarin ik je dat uitleg!

Hoeveel kussens?

Niet te veel en niet te weinig. Maar wat is nou niet te veel en niet te weinig? Als ezelsbruggetje kun je als regel stellen dat als je bijvoorbeeld een 2-zitsbank hebt, je 1 kussen extra rekent voor het totale aantal zitplaatsen op de bank. Dus op een 2-zitsbank leg je 3 kussentjes neer. Bijvoorbeeld 2 rechts en 1 links in de hoek. Verder is het mooi om met een oneven aantal te werken, maar dit hoeft niet altijd.

Je hoeft dus niet je hele bank vol te stouwen met kussens, want het moet natuurlijk ook nog praktisch blijven.

 

Hoe groot?

De grootte van een kussen dat ligt aan de grootte van je bank. Hoe groter of dieper je bank is, hoe groter het kussen kan zijn. Voor een 3-zitsbank is een kussen van 50×50 cm mooi. Dat betekent niet dat je je perse aan deze maat moet houden. Het mooiste is een mix van verschillende maten. In de hoek van de bank begin je met een wat groter kussen en zo werk je in laagjes verder naar kleiner.

 

Welke vormen?

Het is mooi om op verschillende manieren kussens te mixen en matchen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende maten en vormen combineren om zo tot een dynamisch geheel te komen. Je kunt kiezen voor de meest standaard vormen zoals vierkant of rechthoekig, maar er zijn ook wat creatievere manieren zoals bijvoorbeeld ronde vormen. Een tip is om de kleinere kussens vooraan te plaatsen en de grotere kussens achteraan, zo krijg je een mooie diepte in het geheel.

 

Welke kleuren?

Zelf houd ik erg van contrast. Ik vind het dan bijvoorbeeld zonde om een groen kussen op een groene bank te plaatsen in dezelfde tint. Het kussen valt namelijk op deze manier weg. Je kunt wel een kussen in dezelfde kleur kiezen als het een andere tint is, bijvoorbeeld wat lichter of wat donkerder dan de kleur van de bank. Zo kun je ook je bank stylen in ton-sur-ton. Op deze manier creëer je een mooi rustig geheel.

Zelf houd ik meer van een mix van verschillende kleuren. Maar hoe bepaal je nou welke kleuren je kiest? Dat is heel simpel! Je kiest een aantal kleuren uit bijvoorbeeld je vloerkleed. In mijn geval heb ik de kleuren groen, rood en geel gekozen. Groen zie je terug in de stelen van de bloemen, rood zie terug in de bloemen en geel is de kleur van de achtergrondkleur van het kleed. De kleur geel komt in dit geval dan weer terug in de deken op de bank.

 

Maak het compleet met een deken!

Je kunt je bank nog verder afstylen met een deken. Hier heb je allerlei manieren voor om de deken op je bank te draperen. Ik kies er zelf altijd voor om de deken zo neer te leggen, alsof het er gewoon neer is gegooid. Niet te netjes, gewoon lekker nonchalant. Dit maakt het juist zo gezellig en knus.

 

Voor en na

 

Hier kun je goed zien wat een verschil het geeft of je wel of geen sierkussens op de bank hebt liggen. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken. Ik ben heel benieuwd waar jij zou willen zitten; foto links of foto rechts?

 

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

4 reacties op “5 tips om je sierkussens te stylen op je bank”

  1. Leuke tips ! Het ziet er prachtig uit bij jou. Fijn weekend. Groet Jeanine. @thuis_bij_jajo

    1. Ah, wat ontzettend lief Jeanine! Jij ook een heel fijn weekend. 🙂

  2. […] 5 tips om je sierkussens te stylen op je bank […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: