Mijn paasboom versieren + 10 tips hoe je zelf zo’n boom maakt!

3 minuten

Dit voorjaar pakte ik weer groots uit met mijn paasboom. Voor mij namelijk geen klein takje. Vorig jaar had ik een nepboom vol met paashangers. Dit jaar ging ik op takkenjacht door het bos voor een mooie grote tak.

De nepboom die ik vorig jaar als paasboom had staan, heb ik “omgedoopt” tot een prachtige bloesemboom. Hoe ik dit heb gedaan lees je binnenkort in een ander blog. Er moest daarom een andere “boom” komen.

Takkenjacht

Na een wandeling op een middag vond ik dus de perfecte tak en de volgende ochtend haalde ik deze op met de auto. Nou, dat was nog wel even een dingetje hoor! Die tak zat namelijk aan een veel grotere dikkere tak vast (lag al op de grond) en met een paar flinke karate slagen heb ik hem los gekregen en meegesleept naar de auto en ingeladen. Hoe ik dit nu beschrijf klinkt het eigenlijk best wel luguber, haha! Zodra ik de tak in de auto had, was het eigenlijk nog maar een klein stukje naar huis rijden. Maar helaas was de weg afgesloten en moest ik met die grote tak (waar de bladeren toen nog aan zaten) helemaal over de Posbank terugrijden. Uiteindelijk ben ik goed thuis gekomen.

Mos als finishing touch

Eenmaal thuis heb alle blaadjes van de tak gehaald. De eikendopjes heb ik laten zitten, want die vond ik wel decoratief.

Vervolgens heb ik de tak in een pot gezet met rondom wat bakstenen. De tak zit op deze manier dus geklemd tussen de bakstenen, zodat hij niet kan omvallen. De overige ruimte heb ik opgevuld met hydrokorrels. Bovenop de hydrokorrels heb ik wat nepmos gelegd om het geheel er wat natuurlijker uit te laten zien. Je kan natuurlijk ook echt mos gebruiken, maar ik had deze mosbollen nog liggen.

Dit jaar ging ik alleen voor de eieren

Dit jaar versierde ik de boom alleen met paaseieren. Ik koos voor roze en groene paaseieren met subtiele gouden spikkeltjes. Ook koos ik voor houten paaseitjes met een veertje. De houten paaseitjes heb ik in groen en geel gekozen. Deze paaseieren had ik nog van vorig jaar.

10 tips hoe je zelf ook zo’n prachtige boom maakt

Als je zelf ook zo’n mooie paasboom wilt maken let er dan op dat:

 1. De tak de vorm van een “boom” heeft. De kruin moet voldoende zijtakjes hebben om paashangers in te kunnen hangen.
 2. Kijk ook of de takjes niet teveel doorbuigen, omdat anders de hangers eraf kunnen vallen of glijden.
 3. De tak hoeft niet perfect recht te zijn. Een imperfecte vorm zorgt juist voor de natuurlijke uitstraling.
 4. Kies een plek waar de tak mooi tot zijn recht komt en waar hij niet in de weg staat.
 5. Als je tak te kort of te klein is, kun je hem ook op een plantentafeltje of een
 6. Let op kleur van de paasdecoratie. Kies voor kleuren die terugkomen in jouw interieur. En ga voor maximaal 5 verschillende kleuren.
 7. Zorg ervoor dat de kleuren en vormen van de hangers goed verdeeld zijn over de boom of tak.
 8. Dit geldt trouwens ook voor de verschillende texturen en dessins. Kies hiervoor maximaal 3 verschillende. Let ook hierop dat de texturen en dessins terugkomen in je interieur.
 9. Kies een pot die qua stijl goed bij je interieur past.
 10. Ter vervanging van het mos kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld allemaal kleine paaseitjes of (gekleurde) steentjes. Als je kiest voor kleine steentjes, dek dan eerst de hydrokorrels af door er plastic overheen te leggen. Op deze manier kun je als Pasen voorbij is, alles makkelijker opruimen.

Ik ben heel benieuwd of jullie je paastak al hebben staan. Of misschien heb je wel net zoals ik ook wel een heuse paasboom. Laat het me vooral even weten in een reactie!

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Eén reactie op “Mijn paasboom versieren + 10 tips hoe je zelf zo’n boom maakt!”

 1. […] Mijn paasboom versieren + 10 tips hoe je zelf zo’n boom maakt! […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: