7 tips voor het maken van een gallary wall met je Frame TV + kortingscode!

6 minuten

Een tijdje terug alweer kochten wij na ruim 10 jaar een nieuwe TV. In dit artikel vertel ik hoe ik deze TV integreerde in een mooie gallary wall. Ik geef maar liefst 7 tips waar je rekening mee kunt houden om jouw perfecte kunstwand te kunnen creëren!

Tip 1: Aantal

Zelf heb ik gekozen voor een oneven aantal lijsten. Dit is inclusief The Frame. Op deze manier komt het geheel natuurlijk over en oogt het “niet te netjes”.

Tip 2: Vorm

Je kunt er voor kiezen om een mix te maken met verschillende vormen lijsten, bijvoorbeeld rond, rechthoekig en vierkant. Zelf heb ik gekozen voor alleen rechthoekige lijsten en vierkante lijsten. Als ik ook nog ronde zou toevoegen zou het geheel te druk ogen. Denk ook als je kiest voor rechthoekig om dit af te wisselen met staand en liggend. De TV zelf is natuurlijk al liggend en ik wilde de hoogte van de muur extra benadrukken, daarom koos ik voor een merendeel aan rechthoekige staande lijsten.

Tip 3: Formaat

Na de vorm van de lijsten is het goed om rekening te houden met het formaat van de lijsten. Kies in elk geval voor verschillende formaten zodat je een speels effect creëert. Denk ook aan de “eyecatcher” van de totale kunstwand, dat is natuurlijk de TV zelf! De TV is in de gallary wall meestal het grootse object. Het is daarom het mooiste om boven of naast de TV te werken met een grote poster. Op deze manier valt het niet meer op dat het een TV is. Je werkt verder er omheen door met een mix van grote en kleine posters.

Als je naar een gallary wall kijkt, wordt je oog altijd getrokken naar het grootste object. Daarna krijgen de kleinere objecten de aandacht.

Tip 4: Kleur

Net als met eigenlijk alles in je interieur, let je er ook bij het uitzoeken bij posters op dat de kleuren met elkaar matchen. Kijk eens goed in je woonkamer welke kleuren je ziet en laat deze terug komen in de posters. Op deze manier creëer je een mooie eenheid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren, zoals ik hier heb gedaan. Maar je kunt ook kiezen voor ton sur ton, bijvoorbeeld in het groen, rood of geel.

Dan kun je ook nog kiezen voor of warme of voor koude tinten. Ik heb hier gekozen voor warme tinten, omdat o.a. de muurkleur en het tv meubel een warme tint hebben.

Voor de kleur van de lijsten heb ik gekozen voor zwart. Het zwart komt weer terug in de kozijnen van de ramen. De lijst van The Frame is de kleur walnoot hout. Deze kleur macht weer mooi met het tv meubel.

   

De posters die ik heb gekozen bevatten kleuren die allemaal terugkomen in mijn interieur. Bijvoorbeeld de kleur van de citroenen komen terug in het potje van de geurkaars op het tv meubel. De groene kleur van de varens komen weer terug in de planten die ik in de woonkamer heb staan en in de bank.

 

De rode kleur van de protea komt o.a. terug in mijn lampenkap op de piano en op de muren in de hal (niet te zien in dit artikel). De zwarte achtergrond van de protea komt terug in de kozijnen en in de piano.

De grijsgroene kleur komt weer terug in de bloempot die op het tv meubel staat. Maar ook in de voortuin heb ik grote planten met grijsgroene bladeren staan. Op deze manier zorg je dat de kleuren uit de posters een eenheid vormen met de kleuren uit je interieur (en eventueel met de kleuren buiten).

Overdrijf het kleurgebruik trouwens niet. Ik heb bijvoorbeeld rood in de woonkamer, maar niet heel veel. Het gaat bij deze kleur maar om een paar kleine items. Zorg er daarom ook voor dat je die hoeveelheid per kleur aanpast in je posters. De hoeveelheid per kleur dient dus overeen te komen met de hoeveelheid kleur wat je in je kamer hebt.

Tip 5: Dessin

Niet heel onbelangrijk is wat er op de posters is afgebeeld. Het beste kun je een bepaald thema kiezen wat aansluit bij jouw interieurstijl. Dat kan zoals ik hier heb een botanisch thema zijn, maar het kunnen ook organische vormen zijn wat je tegenwoordig heel veel ziet.

De vormen van de planten die afgebeeld zijn komen ook weer terug in het interieur. Bijvoorbeeld de ronde vormen van de bladeren van de vetplant komen terug in de gouden boogjes van het tv meubel. De bladeren van de protea komen bijvoorbeeld weer terug in de manen van de zebra. En de ronde vormen van de citroenen komen weer terug in de bolletjes op het potje van de geurkaars.

Tip 6: Compositie

Als je uiteindelijk alle posters hebt besteld en binnen hebt, kun je (voordat je ze gaat ophangen) de compositie bepalen. Je kunt er voor kiezen om de hele muur te gebruiken, maar je kunt ook een deel van de muur gebruiken. In mijn geval was het hier niet mooi om de hele muur vol te hangen met lijsten, omdat het anders veel te druk zou ogen. Ik heb er voor gekozen om de TV wat meer links te hangen en de posters er rechtsboven omheen te hangen. Het is dus afhankelijk van de grote van de muur en wat er eventueel links en rechts in de buurt van de muur zit. Denk ook aan hoe hoog of hoe laag je de lijsten ophangt. Hier heb ik er bewust voor gekozen om het bovenste lijstje met de citroenen niet hoger te hangen dan de bovenkant van het kozijn.

Tip 7: Meten is weten!

Als je de compositie uiteindelijk hebt bepaald en helemaal naar wens is, kun je beginnen met ophangen. Je kunt van papier mallen maken door de lijsten op papier om te trekken en vervolgens uit te knippen en in de juiste compositie op de muur te plakken. Je kunt op deze manier goed zien hoe het geheel er qua compositie en vorm komt uit komt te zien. Ik moet wel zeggen dat als je heel veel lijstjes hebt, het een hele tijdrovende klus is.

Mocht je net zoals ik maar een aantal lijsten hebben kun je ze ook gewoon ophangen zonder eerst allemaal mallen te maken. Maar… meten is weten! Meet van tevoren goed uit waar je het gat gaat boren. Houd ook rekening met de afstand van het ophanghaakje tot de bovenkant van de lijst. Als je verschillende formaten hebt is elke afstand tussen het ophanghaakje en de bovenkant van de lijst anders. Grote lijsten hebben een grotere afstand dan kleinere lijsten.

Kortingscode voor het uitzoeken van jouw kunst!

Tot slot heb ik nog een hele mooie kortingscode om je eigen kunstwand samen te stellen.

Je ontvangt 25% korting op alles op de webshop van Juniqe met mijn kortingscode TELEUK25 op bestellingen boven de €29. Wees er wel snel bij, want de code is maar geldig tot 13 juni. Veel plezier met shoppen!

Dit waren mijn 7 ultieme tips voor het maken van een gallary wall. Ik ben heel benieuwd of jullie ook aan de slag gaan met zo’n kek wandje. Laat het me vooral even weten in een reactie!

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen

Eén reactie op “7 tips voor het maken van een gallary wall met je Frame TV + kortingscode!”

  1. […] 7 tips voor het maken van een gallary wall met je Frame TV + kortingscode! […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: