De 3 beste Ikea Ivar hacks waar je interieurhart direct sneller van gaat kloppen!

De 3 beste Ikea Ivar hacks waar je interieurhart direct sneller van gaat kloppen!

14 mei 2020 2 Door teleukwonen

Voor mijn werkkamer make-over ga ik met behulp van de welbekende Ivar kastjes een inbouwkast maken onder het schuine gedeelte. En als je mij goed kent, weet je dat ik van kleur houd. Het grenen krijgt dus sowieso een kleurtje. Maar ik zat ook te denken aan greepjes en misschien iets van reliëf. Hoe gaaf zou dat zijn?! Ik zocht wat inspiratie op Pinterest. Kijken jullie mee?

Ivar met kek velours behangetje

Beeld: Lois Interiors

Ik weet niet zeker of dit een Ivar is, maar je zou dit heel goed van een Ivar kunnen maken. De deurtjes zijn hier vervangen voor diepere deurtjes. Er zijn extra scharnietjes gebruikt voor de stevigheid. Dit kastje is namelijk een wijnkastje/drankkastje geworden. Op de frontjes is er velours behang gebruikt met een reliëf. Ook de binnenkant van het deurtje heeft een kek behangetje gekregen. Het kastje heeft hoge messing pootjes gekregen en de messing greepjes maken het helemaal af!

 

Ivar met triplex reliëf

Beeld: Melanie Lissack Interiors

Toen ik deze Ivar hack zag, was ik direct enthousiast. Deze gaat het worden! Maar niet voor de inbouwkast, maar voor een los kastje daar tegenover. Voor deze hack zijn triplex platen gebruikt. Daar zijn latten met halve cirkels uit gemaakt. Je kunt er voor kiezen om eerst het kastje te lakken, of dat je het in zijn geheel doet als de latten erop zitten. Persoonlijk zou ik eerst het kastje helemaal lakken en daarna apart de latten. Als de lak droog is kun je de latten erop lijmen. Om het geheel helemaal af te maken, zijn er messing pootjes en greepjes op gezet.

 

Ivar met stokken reliëf

Beeld: Popsugar

Dit kastje heeft ook een reliëf, maar dan met behulp van allemaal stokken. De stokken zijn dwars doormidden gezaagd en allemaal apart op het kastje gelijmd. De stokken gaan verder aan de zijkanten van het kastje. Het kastje is eerst gelakt en daarna zijn alle halve stokken erop gelijmd. De stokken kun je het beste voordat je ze erop lijmt lakken.

Je kunt ook in plaats van het te lakken, het geheel bekleden met velours behang. Persoonlijk vind ik deze optie het mooist. Je hebt dan immers geen enkel spleetje tussen de stokken. De boven- en onderkant van het kastje is afgewerkt met een messingkleurige plank. Het kastje staat op donkerbruine pootjes en is afgewerkt met een grote witte marmeren knop. De knop kun je volgens mij kantelen, zodat hij het anderen deurtje vast kan klemmen.

 

Ik denk dat ik de hack voor de inbouwkast simpel ga houden. Hij krijgt uiteraard wel een kleurtje, maar ik werk hem dan alleen af met kekke messing greepjes of knopjes. Het Ivar kastje wat tegenover de inbouwkast gaat komen, wordt wat gewaagder en krijgt de hack met het triplex reliëf. Uiteraard krijgt het kastje wel een ander kleurtje dan het voorbeeld.

Ben heel benieuwd wat jullie van deze kekke Ikea Ivar hacks vinden!

Lees ook:

Beeld © Josine Dee/Te Leuk Wonen